Baba Niyazi’yi çok özlemiştik!

Güncelleme Tarihi:

Baba Niyazi’yi çok özlemiştik
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2008 00:00

Çeşme çarşısının tanınmış ve sevilen esnaflarından Oğuz Okkan, dedesi ünlü şef garson "Baba Niyazi"nin isminin ilk iki harfinden oluşan "Bani Balık Restoranı", Dalyan Liman Caddesi'nde deniz kıyısındaki 21 numaralı mekanda açtı.

Damak tadına düşkün balık tiryakilerini ağırlamak istediklerini belirten Oğuz Okkan'ın yeni mekanının açılışına Çeşme Kaymakamı Nazmi Günlü, Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Emniyet Müdürü Murat Kutaniş, Esnaf Odası Başkanı Mustafa Cenger, Çeşme Turizm Derneği Başkanı Gülesin Tütüncüoğlu, Sun Ekspress Ege Temsilcisi Ömer Vanlı, bir çok sivil toplum kuruluşu başkanı, tanınmış esnaflar, otelciler ve tüm basın mensupları katıldı.

Restoranın sahibi Oğuz Okkan "Yeniden dedem Baba Niyazi'nin balık restorancılığına döndüğüm için sonsuz mutluyum" dedi. (İletişim: 724 86 89)

BABA NİYAZİ

Bani'nin açılışında yazar dostum Sadettin Öztürk ve Selim Balta ile aynı masayı paylaşırken, tam 50 yıl öncesine gittim. İnciraltı'nda yazlarımızı geçirdiğimiz 1950'li yıllarda sahildeki Cemal Koç'un gazinosunda trança şiş yemeğe ailece bayılırdık.

Şef garsonumuz 10 derece miyop gözlük camlarının ardından zar zor gören, kırçıl kıvırcık saçlı, babacan ve efendiler efendisi "Baba Niyazi" idi. Rahmetli anam, ille de onun servis ettiği bir masaya çöreklenir, arka arkaya trança şişi, çoban salatayı, muska böreklerini ve Tekel biralarını ısmarlar, sonra Gelincik sigarasını babamla tüttürürdü. Baba Niyazi, ailemizin bir ferdi gibiydi. Her yaz yanına koştuğumda başımı okşar, "Bir yılda bayağı büyümüşsün Yaşar efendi!.." derdi. Baba Niyazi sonra Kilizman'da kendi ismiyle de restoran açtı. Taa oralara gidip, onun elinden trança şiş yemeğe devam ettik. Ailemizin değişmez ferdiydi sanki. Allah, gani gani rahmet eylesin.

Dalyan sahilindeki "Bani Balık Restoran" açılışına katılanlar, soldan itibaren Fahri Kutluay, Hüseyin Günen, Gülesin Tütüncüoğlu, Yalçın Günen, Bektaş Mamuçay, Oğuz Okkan, Hüseyin Görgün, Taner Türkay, Mehmet Bey, Salih Dayan, Akif Balta, Kemal Ayhan, Hüseyin Kan, Feyyaz Görgün, Erdal Yamaner, Halil Keskinoğlu, Fırat Kaya, Mustafa Cenger, Ferit Gocay, Mustafa Bey (İsmet Butik). Foto muhabiri Armağan Durkan arkadaşımız, bu fotoğrafı çekti, hemen ardından denize düştü. Filmi zor kurtardık, kamera ise sizlere ömür!.. (Fotoğraf: Armağan Durkan)

Hey gidi Niyazi Baba

İzmir'in sahillerinin ünlü şef garsonlarından Baba Niyazi'yi, 1960'larda görüyoruz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!