Aydın’da matematik müzesi

Güncelleme Tarihi:

Aydın’da matematik müzesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2015 01:15

İzmir Ekonomi Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Mezunu Alp Ayaydın tarafından Aydın’da kurulan Tales Matematik Müzesi’nde 140’a yakın farklı istasyonda ikili sayma sisteminden altın orana, Pisagor teoreminden kaos teorisine dek çeşitli kavramları deneyerek anlıyor.

Haberin Devamı

Ayaydın, ülkemizde büyük bir çoğunluğun matematik dersinden hoşlanmadığını ancak matematiğin hayatın her alanında yer aldığını belirterek, "Matematiğin nerede ne zaman işimize yarayacağını bilmiyoruz. Genellikle bu dersi sevmiyoruz. Biz de matematiği soyut bir kavram olmaktan çıkararak, elle dokunulur, gözle görülür hale getirmek ve en önemlisi sevdirmek istedik" dedi.

Aydın’da matematik müzesi

Türkiye’de ilk kez matematik müzesini kurduklarını, müze içerisindeki bütün istasyonların yerli üretim olduğunu aktaran Apaydın, matematik derslerinin de interaktif bir şekilde bu alanda işlenebildiğini söyledi. Apaydın, müzede, Fibonacci sayıları, Pi sayısı, Sam Loyd Puzzle, İmk?nsız Üçgen, Dört Renk Problemi, Penrose Yüzeyler, ayna - açı ilişkisi - simetri, Ames Odası, Parabol, Sikloit, Kare Tekerlek, Kemer ve Mimar Sinan Köprüsü, Da Vinci Köprüsü, Graf Teorisi, Pick Teoremi, Gauss Yöntemi, Basit Harmonik diziler gibi farklı istasyonlarda çocuklara ve gençlere uzmanlarca bilgi verildiğini kaydetti. Apaydın, "Sınıfsız duvarsız eğitim modelini uyguluyoruz. Uluslararası Matematik Müzeleriyle görüşmeler yaptık. Matematik Danışmanı Ahmet Akyol ile Müze Sorumlusu Gizem Aksoy matematik müzesinde çocuklarımızı ve gençlerimizi bilgilendiriyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Aydın’da matematik müzesi

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde aldığı eğitimle birlikte geleceğin bilim insanlarına yol açmak istediklerini vurgulayan Apaydın, müzenin saat 10.00 - 17.00 arasında ziyaret edilebildiğini, bilime yönelik adımlar atmaya devam edeceklerini ifade etti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!