Ata'nın gelişine 'Hoşgeldin' kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Atanın gelişine Hoşgeldin kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2015 01:14

ULU Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Balıkesir'e ilk kez gelişinin 92'inci yıldönümü, kentte düzenlenen bir dizi etkinliklerle kutlandı.

Haberin Devamı

Kutlamalar kapsamında ilk olarak saat 11.45'te, Alacamescit Camisi'nde, Atatürk ve şehitler için mevlit okutuldu. Ardından temsili karşılama için saat 13.30'da Balıkesir Garı'ndaki törene geçildi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Edip Uğur, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Lokman Ali Yılmaz, Karesi İlçe Belediyesi AK Partili Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, siyasi parti, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri ve mülki erkan, Atatürk'e benzerliğiyle tanınan oyuncu Göksel Kaya ile çok sayıda vatandaş törene katıldı.
İzmir yönünden gelen ve Atatürk posteri, Türk bayrağı ve çiçeklerle süslenmiş olan trenden inen gazi Necati Kiraz, Atatürk'ü temsil eden elinde taşıdığı Türk Bayrağını üç kez öperek Vali Yaman'a verdi. Vali Yaman da emaneti üç kez öperek teslim aldı.

Atanın gelişine Hoşgeldin kutlaması

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINDAN KONUŞMA
Temsili karşılama sonrası konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, "Balıkesir hakikate değer veren yiğit insanlarıyla özel bir şehirdir. Balıkesirli vatan için bir bedel ödenmesi gerektiğinde dün de bu gün de bu bedeli ödemeyi hak bilmiştir" dedi.
Atanın gelişine Hoşgeldin kutlaması

6 Şubat 1923'un Balıkesir için çok önemli gün olduğunu kaydeden Başkan Uğur, "O gün Balıkesirli başka bir sevinçliydi. Asil milletimizin soylu kurtarıcısını ağırlayacaktı. Her yer Yağcıbedir halıları ile kaplanmıştı. Milli Kuvvetler ve Anafartalar caddeleri zafer taklarıyla süslenmiş Yunanlılardan ele geçirilen tüfeklerle donatılmıştı. İki yıllık esaretin ardından istiklal coşkusu ile 50 bin Balıkesirli Gazi Mustafa Kemali Kuvayımilliye ruhunun başkenti Balıkesir'de tren istasyonunda karşılamışlardı. Şimdi de aziz atamızı aynı heyecan içinde karşıladık" dedi.
Atanın gelişine Hoşgeldin kutlaması

Konuşmanın ardından halk oyunları gösterisi sergilendi. Son olarak Ata'ya Saygı yürüyüşü düzenlendi. Protokol üyeleriyle birlikte yüzlerce Balıkesirli, ellerinde Türk bayrakları ile Vasıf Çınar Caddesi ve Stadyum Caddesi'nden yürüyerek Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na geldi. Başkan Ahmet Edip Uğur, anıta çelenk koydu. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!