ASTİM Kongresi’nde gerginlik yaşandı

Güncelleme Tarihi:

ASTİM Kongresi’nde gerginlik yaşandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

AYDIN Sanayi Ticaret İş Merkezi Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi (ASTİM) 15. olağanüstü genel kurulu yapıldı. 1984 yılında kurulan 115 parselden oluşan ASTİM Kooperatifi genel kurulunda tek liste ile gidilen seçimlerde Abdülmacit Ertuğrul ikinci kez başkan seçildi.

GENEL Kurulun 10. maddesini de oluşturan, Kestel Tarım ve Sanayi Ltd. Şirketi'nin kooperatif üyeliğinin yasaya aykırı olduğu ve üyelikten çıkarılması, ayrıca, kooperatifin bu şirkete olan kefilliğinden dolayı ortaya çıkan zararla ilgili yönetim kurulu üyelerinin ibraya sunulması istenen Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın 19 Nisan 2000 tarihli yazısının müzekkeresi ise tartışmalı geçti.

YAPILAN oylamada, eski Başkan Tahir Işıklıoğlu ile üye Kemal Kapıcı'nın 44 oyla ibra edilmemesi kararı alındı. Kredi alan Kestel Şirketi'nin ASTİM Yapı Kooperatifi'ne mali yükümlülük getirdiği takdirde eski yönetime dava açılması için bir dahaki olağan veya olağan üstü genel kurulda görüşülerek tartışılması ve dava açılması kararlaştırıldı.

KONGREDE söz alan Tahir Işıklıoğlu, söz konusu olan imzayı attığını ve yapılan işlemde bir hata olmadığını, bu borçtan dolayı kooperatife gelecek her türlü zararı karşılamaya hazır olduğunu söyledi. Yaklaşık 7 saat süren olağanüstü genel kurul gergin bir havada tamamlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!