Aşlık: Belediyeler esnafın önünü açmalı

Güncelleme Tarihi:

Aşlık: Belediyeler esnafın önünü açmalı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2011 00:00

AK Parti İzmir 1. Bölge milletvekili adayı Ali Aşlık, İzmir’de yerel yönetimlerden kaynaklanan sıkıntılar nedeniyle Hatay esnafının uzun süredir zor günler yaşadığını öne sürdü.

Konak’ın Hatay semtinde esnafı ziyaret eden Aşlık, İzmir’de esnafın önünün açılması için yerel yönetimleri duyarlı olmaya davet etti.
Aşlık, İzmir’in yararına her projeye AK Parti Hükümeti olarak destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Özellikle gerekli zemin etütleri yapılmadan ve esnafı koruyucu tedbirler alınmadan Hatay’da başlayan metro çalışmaları sonucunda çok sayıda esnafın iflas ederek kepenk kapattığını iddia eden Aşlık, “Belediyelerin asli görevlerinden birisi de vatandaşların işini kolaylaştırmak, esnafın önünü açacak uygulamalarda bulunmak, ama maalesef bu durum İzmir’de tam aksi yönde işliyor. Bir projeye başlanırken öncelikle hangi tedbirler alınırsa bu bölgedeki esnafın zarar görmesini engelleriz diye düşünülmesi gerekir. Ancak İzmir’de plansız projesiz başlanan ve bir türlü bitirilemeyen metro inşaatı sonucunda Hatay’da bir çok esnafımız kepenk kapatmak zorunda kaldı” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!