Arı mucizesi

Güncelleme Tarihi:

Arı mucizesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2013 01:18

Apiterapi kullanılan tedavi yöntemleri çoğalıyor.

Haberin Devamı



DÜNYADA son yıllarda ‘apiterapi’ adı verilen arı ürünleri ile tedavi yöntemleri hızlı bir gelişme göstermeye başladı. Arıcılık faaliyetlerinden elde edilen bal, polen, propolis, arı sütü, gibi ürünler birçok hastalıklara karşı tedavi amacıyla kullanılıyor.
Muğla’da 3 bin 900 üyesi bulunan Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR) tarafından 2010 yılında kurulan Türkiye’nin ilk Arıcılık Müzesi’nde, 1900’lü yıllardan bugüne kadar kullanılan kovanlarla arıcılık eşya ve aletleri sergileniyor. Müzeyi ziyaret eden astım bronşit hastaları apiterapi yöntemini kullanarak tedavi oluyor. Ziyaretçiler, en çok Akvaryum Kovanı'na ilgi gösteriyor. Kovanın içerisinde yaşayan binlerce arının kokusunu (propolisi) soluyan astım bronşit hastaları büyük bir rahatlık yaşıyor.
Propolisinin gram pozitif bakterilerine karşı antibakteriyel etkiye sahip olduğunu belirten MAYBİR'de görevli Gıda Mühendisi Yasin Kırgız, “Özellikle Arı ürünleri ile tedavi yöntemleri hızlı bir gelişme gösteriyor. Ülkemizde ise arı ürünlerinin sağlığa faydalı olduğu biliniyor. Ancak bu ürünlerin tıbbi özellikleriyle ilgili yeterli araştırmalar yok. Bal, polen, propolis, arı sütü, arı zehri gibi arıcılık ürünlerinin çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanıyor. Arının kokusunun adı verildiği propolis, gram pozitif bakterilere karşı antibakteriyel etkiye sahiptir. Solunum yoluyla alındığında romatizmaya ve astıma iyi gelmekte, gut hastalığının tedavisinde ve sinirleri yatıştırmada kullanılmakta, doku yenilenmesini sağlamakta ve kötü huylu tümör hücrelerinin gelişimini engellemektedir” dedi
Müzeyi gezen Necat Özer (48), sigara nedeniyle nefes darlığı sıkıntısı yaşadığınıbelirtip, “Uzun zamandır tedavi görüyorum. Bir arkadaşımın apiterapiyi önermesi üzerine buraya geldim. Özel hortum ile arıların nefesini ve kokusunu içime çektim. 5 dakika sonra büyük bir rahatlama hissettim. Bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!