Amatör sporculara sağlık taraması

Güncelleme Tarihi:

Amatör sporculara sağlık taraması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2012 00:00

İZMİR Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu İzmir Şube Başkanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde, İzmir’de faaliyet gösteren 217 amatör kulübün yaklaşık 15 bin sporcusu için sağlık taraması olanağı sağlandı.

Haberin Devamı

Protokolle, İzmir’de 2011-2012 sezonunda faal olan ve lisansları Türkiye Futbol Federasyonu tarafından vize edilen amatör sporcular kontrole tabi tutuluyor.
Tarama kapsamında, son olarak İzmir Demirspor’un genç futbolcuları Eşrefpaşa Hastanesi’ndeydi. Gençler, dahiliye, göz, ortopedi, kardiyoloji, göğüs hastalıkları, nöroloji ve psikatri branşlarında uzman doktorların muayenesinden geçti. Gençlerden 18 yaşındaki Ahmet Tamet, “Ben ve takım arkadaşlarım, bugün burada birçok branşta muayene olduk. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bizim için sağladığı bu ücretsiz sağlık taramasından dolayı teşekkür ederiz” dedi. Sağlık hizmetleri Süper Amatör Küme, I. Amatör Küme, I. Amatör Küme A Genç, II. Amatör Küme, II. Amatör Küme A Genç, U-13, U-14, U-15, U-16, U-17 ve U-18 liglerini kapsıyor. Ayrıca sosyal güvencesi olmayan sporculara, reçete yazılan ilaçları hariç, poliklinik ve yataklı bakım tedavi hizmeti de sunuluyor. Her kulüp, 2011-2012 sezonu için, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından lisansı onaylanmış sporcularını Eşrefpaşa Hastanesi’ne bildiriyor. Hastane de, sporcuların muayene ve tedavilerini ücretsiz olarak gerçekleştiriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!