Altınordu’yla Göztepe arasında çakıl taşı krizi

Güncelleme Tarihi:

Altınordu’yla Göztepe arasında çakıl taşı krizi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2016 14:10

ALTINORDU Başkanı Seyit Mehmet Özkan’la, her fırsatta övgüler yağdırıp mazisi ve taraftarıyla Süper Lig’e yakıştırdığı Göztepe’nin arası, "çakıl taşı" yüzünden açıldı.

Haberin Devamı

Altınordu’yla Göztepe arasında çakıl taşı krizi

İki kardeş kulübün yöneticilerini küstüren olay, şöyle gelişti. Bornova Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Doğanlar Stadı’nı ortaklaşa kullanmayı planlayan Göztepe ve Altınordu yönetimi, yapım sürecini de yakından takip etti. Bu dönemde zemin drenajında mıcır (kırma taş) kullanılacağını öğrenen Başkan Özkan, "Mıcır suyu görünce deforme olur, çamurlaşır, dolayısıyla geçirgenliği azalır. Bu durumda zemin su tutar" diyerek, "En iyi drenaj malzemesi" olarak tanımladığı dere çakılı kullanılmasını sağladı.

Drenajda dere çakılı kullanılmasından kaynaklanan 200 bin TL’lik maliyet farkını cebinden ödeyen Başkan Özkan, stat ortak kullanılacağı için bu miktarın 100 bin TL’sini Göztepe Başkan vekili Talat Papatya’dan talep etti. Ancak iç saha maçlarını Atatürk Stadı’nın yanı sıra Manisa 19 Mayıs Stadı’nda oynamayı planlayan sarı kırmızılılar, 100 bin TL’yi ödemeye yanaşmadı.

Bu olay üzerine Göztepe ile ilişkilerini askıya alan Başkan Özkan, "Mesele kesinlikle para değil. Bu bir prensip sorunu. Sonuçta verdikleri sözü tutmadılar. Şık olmadı. Ancak kırgınlığım Göztepe’ye değil, yöneticilerine" dedi. Başkan Özkan, Göztepe yönetiminin adım atması halinde, eski sıcak ilişkilerin kurulabileceğini de sözlerine ekledi.





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!