Altınkapı klasiği

Güncelleme Tarihi:

Altınkapı klasiği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

BÜTÜN yıl çalışınca, tatil tam olarak dinlenmek anlamına geliyor. Sabah çok erken kalkıp işe gitmek zorunda kalmayacaksın, günlük koşuşturmalardan uzak olacaksın. O kısacık süreyi kendine ayırıp, yemek, çamaşır, bulaşık, temizlik düşünmeden birkaç gün yalnız kendin için yaşayacaksın. Böyle bir karar verince en doğrusu tatile yalnız çıkmak.

Bağımsız tatilde çok iyi dinleniyorsunuz, ama zorlukları da bulunuyor.

Örneğin yemek...

NE bulursam onu yerim, diyemediğim, düzenli ve lezzetli yemek aradığım için zaman zaman zorlandığımı itiraf etmeliyim. Allah'tan Çeşme’deydim. Seçeneğim boldu Tatilimin ilk gününde arkadaşımla birlikte hiç düşünmeden, yiyeceğimiz yemeğin lezzetinden ve kalitesinden emin olarak Altınkapı’ya gittim.

AltInkapI’nın mönüsü belli. İskender, inegöl, kaşarlı köfte, piliç şiş, snitzel ve ızgara hali, çöp şiş, adana kebap, pizza Altınkapı special ve karışık köfte.

ARKADAŞIM iskender istedi, ben de İnegöl köfte ve salata. Önce kolalarımız geldi. Her zaman içeceğimin yemeğimle birlikte gelmesini tercih ederim, ama bu kez sıcakta iyi geldi. Beklerken içip bitirdik. Pek fazla beklemeden yemeklerimiz geldi.

SUNUMU özenli. Garnitür olarak domates ve közde biber koymuşlar. Altınkapı kalitesine göre domateslerin yakışmadığını düşündüm doğrusu. Ben domateslerimle uğraşırken, güler yüzlü garsonumuz elinde altın rengi kızarmış patateslerle masamıza gelip köftemin yanına patates isteyip istemediğimi sordu ve kalbimi kazandı. Kızarmış patates hele öylesine iyi kızartılmışsa hiç dayanamadığım, ancak kesinlikle yememem gereken bir şey. Tabağımda olunca bazen dayanamayıp bir iki tane yiyiyorum. Ancak böyle sorulunca hayır demek kolay oluyor, görmeyince yemiyorsunuz.

İNEGÖL köfte yaparken et özel olarak seçilir, işlenir ve bir süre bekletilir biliyorsunuz. Bazı yerlerde inegöl köfte yersiniz ve yoğun bir karbonat tadı alırsınız. Köfte de gereğinden sert olur ve lezzetini kaybeder. Altınkapı’nın ustası bu işi biliyor anlaşılan. Uzun zamandır İzmir dışında olan arkadaşım da iskenderini beğendi. Döner çok iyi kızarmış ve özenle kesilmiş. Sosun da tam istediği gibi olduğunu belirtti Biraz gecikmeli de olsa salatamız da geldi. Malzemesi tazecikti, özenle yapılmıştı, lezzeti gecikmeyi unutturdu. Çok keyifli bir yemek yedik.

ALTINKAPI’nın kapasitesi büyük. Ayrıntılara dikkat eden, işlerinin ustası kişiler. Örneğin masamıza bakan garson ekmeği yemediğimi görüp, pide isteyip istemediğimi sordu. Küçük bir pide olabilir dedim, az sonra sıcacık ve minicik pidem gelmişti.

BİZ kalkarken restoran dolmaya başladı. İKİ kişi yaklaşık 11 milyon lira ödedik ve kitaplarımıza kaldığımız yerden devam etmek için otelimize döndük.

TELEFON: 723 18 41 - 723 39 40

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!