Alara'nın yaşam şemsiyesi

Güncelleme Tarihi:

Alaranın yaşam şemsiyesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2014 01:04

İZMİRLİ minik voleybolcu Alara Akcadar (9), gönlünde yatan takıma girmek için sağlık raporu almak isteyince kalbinde 16 milimetrelik bir delik olduğunu öğrendi.

Haberin Devamı

Spor yaşamı tehlikeye giren Alara, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde açık kalp ameliyatı yerine yeni bir yöntemin uygulanabilmesi için anjiyoya alındı ve kasık damarından ince bir boruyla girilerek kalbindeki delik bölgeye ‘Şemsiye’ denilen bir cihaz başarıyla takıldı.

Alaranın yaşam şemsiyesi

Karıncıkta kullanılması yeni
Hastanenin Pediatrik Kardiyoloji Servisi Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Timur Meşe, 1.5 saat süren operasyonun ertesi günü Alara’nın taburcu edildiği bilgisini verdi. Şemsiye yönteminin eskiden sadece kalp kulakçıları arasındaki delikleri kapatmak için kullanıldığını aktaran Meşe, şimdi karıncıklar arası delikler için de kullanılabildiğini kaydetti. Bu sayede açık kalp ameliyatına ihtiyaç duyulmadığını ifade eden Doç. Meşe, ancak kalpte bulunan her deliğin cihazla kapatılmaya uygun olmadığını da bildirdi. Doç. Dr. Murat Muhtar Yılmazer ise bu yöntem 6 milimetreden 40 milimetreye kadar olan kalp deliklerinde ve 8 kilonun üzerindeki çocuklarda uygulanabildiğini söyledi.
Alara, “Spora devam edeceğim. 6 ay sonrasını iple çekiyorum” derken; anne Aysun Akcadar, haberi ilk aldıklarında büyük korku yaşadıklarını belirterek, “Ancak burada doktorumuz kanamasız bir yöntemle sorunu çözdü. Kızım hemen ayağa kalktı” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!