AKP iktidarında köylü yok edildi

Güncelleme Tarihi:

AKP iktidarında köylü yok edildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2011 00:00

MHP İzmir Milletvekili ve adayı Oktay Vural, Torbalı’ya bağlı Arslanlar Köyü’nü ziyaret etti. Köy meydanındaki bir kahvehanenin bahçesinde üzümden pamuğa, tütünden mercimeğe, mazottan gübreye kadar köylülerin ürettiği ürünler ve tarım girdilerinden örnekler sergileyen Vural, Türk tarımının ve köylüsünün AK Parti iktidarında yok olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Oktay Vural, “8.5 yılda Erdoğan sünesi, kenesi çiftçiyi bitirdi. O doymak bilmiyor, köylü bitiyor. 2 milyon köylüyü yurdundan ettin. Tarım kesiminin uğradığı zarar 17 katrilyonu buldu. Kavun ve karpuzda bile kayıp 2 katrilyona ulaştı. Elini vicdanına koy. Toprak aynı toprak, çiftçi aynı çiftçi. Çiftçiye bu kadar insafsızlık yapılır mı? El insaf” dedi.

Kahvehanenin bahçesinde duran traktörün 1952 model olduğunu öğrenen Vural, “Vatandaş parasızlıktan traktörünü yenileyemiyor. Erdoğan modeli superstar traktör kullanıyor. Çiftçi büyük zararda. Elektrik, su borcunu ödeyemiyor. Ama başbakan kilosu 60 TL olan altın çilekle besleniyor. Başbakan yiyor diye altın çilek ekenler ürünlerini satamıyor, çünkü onu alacak para kimsede yok” diye konuştu.

Deniz de getirirler

Haberin Devamı

AK Parti’nin İzmir’den aday gösterdiği bakanlar Ertuğrul Günay ve Binali Yıldırım’ı da eleştiren Oktay Vural, sözlerine şöyle devam etti: “Binali Yıldırım’la Ertuğrul Günay, Çeşme’ye deniz otoyolu yapacakmış. Köylü açken sen istediğin yere kanal yap, Çeşme’ye deniz otoyolu yap. Kimsenin karnı bu yalanlarla doymuyor. Yalandan kim ölmüş. Bunlar Arslanlar’a da deniz getirirler.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!