Akçansa 42 yıldır üretim yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Akçansa 42 yıldır üretim yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2016 14:22

ÇANAKKALE’nin Ezine İlçesi’ne bağlı Mahmudiye Beldesi sınırları içinde faaliyet gösteren Akçansa Çimento Fabrikası, yılda 5.5 milyon ton çimento ve 4.5 milyon ton klinker üretim kapasitesiyle kentte değer katmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Temelleri 1967’de atılan Akçimento ile 1974’te atılan Çanakkale Çimento’nun 1996 yılında birleşmesiyle kurulan Akçansa, bugün Marmara, Ege ve Karadeniz bölgelerinde faaliyet gösteriyor. Çanakkaleli olmaktan gurur duyan Akçansa, 42 yıldır üretimine devam ederek, Çanakkale’nin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlıyor. Türkiye çimento sektörüne yön veren Akçansa, Türkiye’nin toplam çimento ihtiyacının yaklaşık yüzde 10’unu, toplam klinker ihtiyacının da yaklaşık yüzde 11’ini karşılıyor.

Akçansa’nın Çanakkale’deki faaliyetlerine değinen Akçansa Genel Müdürü Umut Zenar, "Sektörüne yön veren bir şirket olarak yeni yatırımlarımızı enerji verimliliği ve sürdürülebilir çevre alanına yönlendirmekteyiz. Bu doğrultuda yenilenebilir enerji kaynakları, atık yönetimi uygulamalarıyla verimlilik ve sürdürülebilirlik odaklı çalışıyoruz. Çanakkale fabrikamızın enerji ihtiyacının yüzde 30’unu 2011 yılında faaliyete geçirdiğimiz Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın ilk ve en büyük ’Atık Isı Geri Kazanım Tesisinden karşılıyoruz. 11 milyon TL’lik yatırımla faaliyete geçen Alternatif Yakıt Hazırlama ve Besleme Tesisi, Türkiye’nin atık lastik parçalayarak yakabilen ilk ve tek tesisidir" diye konuştu.

Akçansa Genel Müdürü Umut Zenar, Akçansa’nın Çanakkale’de kurulu limanı sayesinde ihracatta da önde gelen kuruluşlardan biri olduğunu söyledi. Zenar, "Çanakkale’de lojistik avantaja sahibiz. Limanımız sayesinde sadece yurt içinde yaptığımız satışlarla değil, aynı zamanda çimento ihracatında da Türkiye’nin en önde gelen kuruluşlarından biriyiz. ABD, Batı Afrika ülkeleri, Akdeniz Havzası, gibi çok farklı coğrafyalara ürün ve hizmetlerimizi ulaştırıyoruz. Sadece Çanakkale’de üretimini yaptığımız katma değeri yüksek ürünlerimiz ile ABD pazarının en büyük tedarikçisi konumundayız" dedi.


BAKMADAN GEÇME!