AK Parti’den Güneydoğu'ya yardım

Güncelleme Tarihi:

AK Parti’den Güneydoğuya yardım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2016 13:05

AK Parti İzmir teşkilatları, sokağa çıkma yasağı olan Güneydoğu ilçeleri Sur, Cizre ve Silopi’ye battaniye, bot, elektrikli ısıtıcı, çocuk bezi, kuru erzak yardımı yapacak. İki TIR yardım malzemesi çarşamba günü yola çıkacak.

Haberin Devamı

AK Parti’den Güneydoğuya yardım

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti’nin sivil toplum ve halkla ilişkilerden sorumlu genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın yardımcısı olan eski İzmir Milletvekili Rıfat Sait’le birlikte partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında Güneydoğu'ya gıda, kıyafet ve züccaciye yardımında bulunacaklarını söyledi. Delican, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve dernekleri de kampanyaya destek vermeye çağırarak, şöyle konuştu:

"Terörle ciddi mücadele içindeyiz. Bu mücadele kapsamında 13 ilçede sokağa çıkma yasağı var. Halkımızın mağdur edilmemesi, yaşamsal ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Kardeşlerimize destek kampanyası başlattık. Çocuk ayakkabısı, battaniye, kuru erzak, diş macunu, diş fırçası gibi günlük kullanımda ellerinin altında olması gereken malzemeyi partimizin ilçe başkanlıkları aracılığıyla toplayıp tırlarla bölgeye ulaştıracağız. Birkaç TIR yardım toplayacağız. Tüm dernekleri davet ediyorum."

Delican, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin kurultayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaretlerde bulunduğunu öne sürerek, şu sözlerle tepki gösterdi:

"Halkın yüzde 52 oyuyla seçilmiş cumhurbaşkanına karşı sadece siyasi çıkarları için Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerinden olan cumhurbaşkanlığı makamını rencide etmeye hiçbir siyasi parti liderinin hakkı yoktur. Bunu şiddetle kınıyoruz, kabul etmiyoruz. Her siyasi platformda bunu eleştireceğiz. Cumhurbaşkanına herkesin saygılı olması yasal zorunluluktur. Toplantıda hakaretler, çirkin deyimler kullanıldı. Hepsini iade ediyoruz. Kasetle gelen bir genel başkanın seviyesini aşması toplumun yüzde 52’sine bunu yapması kabul edilebilir değil."

BAŞBAKAN ARAYACAK

AK Parti’nin sivil toplum ve halkla ilişkilerden sorumlu genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın yardımcısı olan eski İzmir Milletvekili Rıfat Sait de sokağa çıkma yasağı bulunan ilçelere yardım kampanyasının Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla gerçekleştirildiğini, destek veren sivil toplum kuruluşlarına Başbakan’ın bizzat telefon açarak teşekkür edeceğini söyledi. Sait, Silopi, Sur ve Cizre’ye yardım TIR'ların Çarşamba günü İzmir’den hareket edeceği belirterek, battaniye, bot, ayakkabı, elektrikli ısıtıcı, çocuk bezi ve tabak, bardak, çatak, kaşık gibi mutfak malzemeleri istedi.

ATATÜRK’ÜN MAKAMI

Sait de Kılıçdaroğlu’na tepki göstererek, "Halkın yüzde 52’sinin oyunu alan bur cumhurbaşkanından söz ediyoruz diğer tarafta kendi partisinin bile delege oylarını alamayan birinden söz ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı Atatürk’ün de temsil edildiği bir makamdır. Oraya yapılan hakaret Atatürk’e yapılan hakarettir. Kılıçdaroğlu’nun İzmir milletvekili olarak yaptığı terbiyesizce ifadeleri kınıyorum" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!