AK Parti Turgutlu ilçe başkanı istifa etti

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Turgutlu ilçe başkanı istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2014 01:14

MANİSA'da AK Parti'li Turgutlu İlçe Başkanı Hüseyin Azman, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Avukat Hüseyin Azman, “Başbakanımızın 1991 yılında söylediği ‘kaderi daha fazla zorlamayalım’ sözünü referans alarak ilçe başkanlığı görevimden istifa ediyorum” dedi.
Turgutlu'da Mart 2010'da AK Parti ilçe başkanlığı görevine getirilen Hüseyin Azman gönüllü olarak görevini bıraktığını açıkladı. AK Parti'li Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan'ın tekrar aday gösterilmesinin ardından ilçe teşkilatıyla başkan arasındaki anlaşmazlık su yüzüne çıktı. Başkan Orhan'ın “Hüseyin Tanrıverdi benimle çalışmak istiyorsa ilçe başkanını değiştirmelidir” şeklinde demeç verdiğini hatırlatan Hüseyin Azman, “Gelinen bu noktada bize düşen, partimizin adayına, ekibiyle çalışma fırsatını tanımak olacaktır. Partimizin adayı bizimle çalışmak istemediğini söyledi. Siyasi vaziyet böyleyken, görev sürdürülebilir ve kabul edilebilir olmaktan çıkmıştır” diye konuştu.
Görev yaptığı süre içerisinde karnesinin ak olduğunu dile getiren Azman, tercih edilmeyişinin kendisinde kırgınlık oluşturduğunu söyleyerek “Yaşam konforunu terk edip yanı başındaki mitinge gitmeyenler, Kazlıçeşme'de gırtlak patlatmayanlar, bizim AK Partililiğimizi sorgulamaya kalkışmasın. Başbakanımızın 1991 yılında söylediği “kaderi daha fazla zorlamayalım” sözünü referans alarak İlçe başkanlığı görevimden istifa ediyorum” dedi.
Siyasete inandığı ilke ve esaslar çerçevesinde girdiğini hatırlatan Azman, “Biz her şeyden evvel omurgalı insanlarız. Su gibi her kabın şekline giremeyiz. Her dönemin adamı da olamayız. AK Parti'nin boyasıyla boyandık, rengimiz paktır. İlçe başkanlığı görevini burada bırakıyorum ama bu şarkı burada bitmez” diye konuştu.
30 Mart'ta yapılacak seçimler için 1476 sandık görevlisinin hazır olduğunu bildiren Azman, yeni yönetime bir enkaz bırakmadıklarını bildirerek parti teşkilatının hiçbir borcu olmadığına dikkat çekti. AK Parti Turgutlu ilçe teşkilatından Hüseyin Azman ile birlikte 5 kişi de istifa ettiğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!