Ağabey gitti o kurtulsun

Güncelleme Tarihi:

Ağabey gitti o kurtulsun
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2009 00:00

Hollanda’nın Sittard Gelen şehrinin belediyesinde yönetici olarak çalışan 4 çocuk babası Wil Hubers 2001 yazında bir seyahat acentesinden gezi turu satın alırken, rehberlik yapan İrfan Tamriş’le tanıştı.

Hollandalı turist ile rehberi arkadaş oldu. İrfan Tamriş, 8 yaşındaki oğlu Rızgar ile henüz yaşını doldurmamış kızları Büşra’nın eşi ve kendisinin taşıyıcısı olduğu talasemi hastalığına yakalandığını, tedavi edilemezlerse yaşamlarını yitirebileceklerini anlattı.

Hollanda’ya gittiler

Türk dostuna yardımcı olmak için söz veren Hubers, Aralık 2004’te İrfan Tamriş ve oğlunu Hollanda’da dört hafta konuk etti. Leiden Medical Center’la görüşüldü. Hastane yetkilileri, talasemi majör hastası olan Rızgar’a ilik nakli ameliyatı yapabileceklerini ancak bunun için 150 bin Euro ücret ödenmesi gerektiğini söyledi. Hubers, Hollanda’da yerel lisanın yanı sıra İngilizce ve Türkçe yayın yapan bir internet sitesi kurarak, yardım kampanyası başlattı. Aradan 2 yıl geçmesine rağmen para toplanamadı. Rızgar, üç yıl önce, Adana Çukurova Üniversitesi’nde ameliyata alındı, ama 6 Şubat 2007’de hastalığa yenik düştü.

Wil Hubers, İrfan Tamriş’le tanıştıktan sonra yaşadıklarını bir kitapta topladı. Mayıs 2009’da yayımlanan ve 250 adet basılan "Mijn Beleving" (Kalbimden gelen istek) adını verdiği 114 sayfalık kitapta, Anadolu kültürü ve insanına övgüler yağdırdı. Hubers, kitaptan elde edeceği geliri, Büşra’nın tedavisi için Tamriş ailesine bağışlayacağını belirti, "Rızgar için açmış olduğum internet sitesinde de bu kez Büşra için bağış topluyoruz. Rızgar’ı yaşama döndüremedik ama inanıyorum ki, vicdan sahibi insanlar, sesimizi duyacak ve Büşra’yı yaşatacağız" dedi.

"O bir melek"

Baba İrfan Tamriş de duygularını, "Oğlumu kaybettim, kızımı kaybetmek istemiyorum. Onları yaşama bağlamak için binlerce kişiyle kontak kurdum ama hiçbiri Wil Hubers kadar yardımsever çıkmadı. İnsan değil sanki bir melek" diyerek dile getirdi. Anne Filiz Tamriş de Büşra’nın sağlığına kavuşabilmesi için dünyaya getireceği tüp bebeğin iliğine ihtiyacı olduğunu belirterek, "Büşra için çok geç değil. Tüm masraflar dahil yaklaşık 50 bin TL’ye ihtiyacımız var. Umarım başka yardım ellerinde uzanır. Başka evlat acısı yaşamak istemiyorum" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!