Ada’ya turist yağdı

Güncelleme Tarihi:

Ada’ya turist yağdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kuşadası'nda gemi turizminde güz bereketi yaşanıyor. Gemi ve turist sayısı geçen yıla oranla büyük ölçüde arttı, ada döviz basmaya başladı.

DÜNYANIN en ünlü turist gemileri, Kuşadası'nı mesken tuttu. Atlantic, Grand Princess, Costa gibi gemiler, Kuşadası Limanı'na turist yağdırdı. Sonbaharla birlikte dev gemilerle adaya zengin ve yaşlı turist akını yaşanırken, turizmcilerin ve esnafın yüzü güldü.

750 gemi geldi

LİMANA 1999 yılı boyunca 560 gemi, günübirlik turlarıyla 261 bin 762 kişi getirirken, bu rakama, 2000'in Eylül ayı ortalarında ulaşıldı. Bu yıl sonuna kadar ilçeyi ziyaret eden gemi sayısının 750'ye, getirdiği turist sayısının da 450 bine ulaşmasının beklendiği bildirildi.

Herkes kazandı

GEMİ bereketi, devlete de esnafa da kazandırdı. Kuşadası Liman Şefliği, gemilerden yıl sonuna kadar gemi bağlama, ayak bastı ve yakıttan 4 trilyon lira, Liman Başkanlığı'nın 700 milyar lira, Sahil Sağlık Denetleme İstasyonu'nun da 600 milyar lira gelir elde edeceği belirtildi.

Tanıtım atağı

ZENGİN turistler, turizmde beklediğini bu yıl da bulamayan esnafın yüzünü güldürdü. Kuyumcular, halıcılar, dericiler, bol döviz bırakan turist akınıyla moral buldu. Liman işletmeciliğini 30 yıllığına alan Kuşadası Limaş A.Ş'nin önümüzdeki yıl için tanıtım atağı başlatacağı belirtildi.

KAYMAKAM: Bereketli bir yıl

KUŞADASI Kaymakamı Hayrettin Altunok, ‘‘Bu yıl, Kuşadası'nın geçmiş yıllara göre en bereketli yılı. Sezon sonuna yaklaştığımız Eylül ayında ise güz bereketi yaşıyoruz’’ dedi. Hava sıcaklığının düştüğü eylül ve ekim aylarının, özellikle yaşlı ve zengin turistin tatil ayı olduğunu ifade eden Kaymakam Altunok, ‘‘İlçemizin de turizm açısından en verimli ayları. Aralık sonuna kadar sürecek gemi seferlerinde bu yıl büyük artış var. Biz de kamu kurumları ve yerel yönetimle ortak çalışmalarımızla, gelen turiste en iyi hizmeti vermek, ülkemizden mutlu ayrılmalarını sağlamak için gayret gösteriyoruz’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!