ABD’li gurmelerin zeytinyağlı keyfi

Güncelleme Tarihi:

ABD’li gurmelerin zeytinyağlı keyfi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

ABD'nin önde gelen yemek yazarları, Türk mutfağını tanımak için başlattığı gezinin Aydın durağında yörenin lezzetiyle büyük keyif aldı. İstanbul'dan yola çıkan ünlü gurmeler İzmir, Ayvalık, Edremit, Küçükkuyu, Milas gibi yörelerde zeytin çeşitleriyle zeytinyağlı yemekleri tattı.

AYDIN'daki çalışmalara evlere dağılarak başlayan 10 kişilik yemek yazarı, ev yemeklerinin yapılışını izleyip, lezzetine baktı. Özellikle tandır yapılırken, kuyuya indirilişi, çıkarılıp servis yapılmasına kadar izleyen gurmeler, dünyada hiç tatmadıkları lezzetle karşılaştı.

KÖŞK İlçesi'ndeki Uğur Restoran'da öğle yemeği verilen konuklar, ölçülü yemeye özen gösterdi. ABD pazarında Türk zeytini ve zeytinyağını tanıtacak gurmeler badem, limon, biber, sarımsak, portakal doldurulmuş yeşil ve siyah türlerden oluşan 20 çeşit zeytin, zeytin ezmesi ve reçel tattı.

EGE Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçılar Birliği'nin davetlisi olarak Türkiye'ye gelen 10 kişilik yemek yazarı, Aydın Organize Sanayi Bölgesi'nde zeytin işletmeciliği yapan Gürkan Renklidağ'ın konuğu oldu. Konuklara, Hürriyet Pazar ilavesinde çıkan haberleri sürpriz oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!