7 yılda 55 ton altın üretti

Güncelleme Tarihi:

7 yılda 55 ton altın üretti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2013 01:34

2008 yılından bu yana en fazla vergi veren 20’nci şirket olan Tüprag, son 5 yılda 372 milyon TL ödeyerek ülke ekonomisine katkı sağladı.

Haberin Devamı

UŞAK’ın Eşme ve Ulubey ilçeleri sınırlarındaki Kışladağ’da yedi yıldır altın üretimi yapan Eldorado Gold Corporation şirketinin alt kuruluşu olarak Türkiye’de 1986 yılında kurulan Tüprag, 2013 yılı hedeflerine ulaştı. Yıllık üretim miktarıyla Avrupa’nın en büyük altın madeni unvanına sahip olan Kışladağ, ulusal ve bölgesel kalkınmaya sağladığı katkının yanı sıra yüzde 82’lik yerel istihdamla bin 200 kişinin ekmek kapısı oldu.

Türkiye genelinde 2008 yılından bu yana en fazla vergi veren 20’nci şirket olan Tüprag, son 5 yılda 372 milyon TL vergi ödedi. 2013 yılında toplam 306 bin 82 ons (9.52 ton) altın üreten Kışladağ, kurumlar vergisinde ön sıralarda yer aldı. Uşak Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarında ise düzenli ve en yüksek prim ödeyen şirketler sıralamasında 2008 yılından bu yana olduğu gibi bu sene de Tüprag birinciliğini korudu.

Haberin Devamı

55 tonluk üretim

Tüprag’ın üretime başladığı tarihten bugüne kadar yaklaşık yedi yıllık süreçte 55 tonun üzerinde altın üreterek ülke ekonomisine katkı sağladığını dile getiren Kışladağ Altın Madeni Halkla İlişkiler Müdürü Hakan Ünal, “Firmamız ekonomik katkılarının yanı sıra başarısına ve kalkınmasına tüm yöre halkını da dahil ederek sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirdi. Bu kapsamda Uşak’a yapacağı 480 öğrenci kapasiteli 16 derslikli temel eğitim okul binası, Uşak Üniversitesi yerleşkesinde yapımı süren, içinde amfi ve konferans salonunun bulunacağı yeni bina ile Uşak’a 5 milyon doların üzerine katkı sağlamış olacağız. Tüprag Madencilik olarak sağlıktan eğitime birçok alanda daha katkı sağlayarak çeşitli spor faaliyetlerine destek oluyoruz. Şu ana kadar sosyal sorumluluk projeleri için toplam 20 milyon dolar harcandı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!