3'tü 4 oldu

Güncelleme Tarihi:

3tü 4 oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2016 10:58

İZMİR Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’ndaki zürafa sayısı, Çek Cumhuriyeti’nden gelen 3 yeni zürafa ile 4’e çıktı. Kısa sürede ziyaretçilerin, ilgi odağı haline gelenr dişi zürafalar, parkın ’Altın kızları’ oldu.

Haberin Devamı

3tü 4 oldu

Sasalı’da kurulan Doğal Yaşam Parkı ailesine, bir süre önce Çek Cumhuriyeti’nden getirilen 3 zürafa daha katıldı. Zürafalar, rehabilite sürelerinin dolmasından sonra Afrika Savanı’na çıkarıldı, burada yeniden doğayla buluşturuldu. Parkın tek zürafası durumundaki Zarife’ye arkadaş olacak hayvanlar, özellikle minik ziyaretçilerin gözdesi oldu. Zebra, antilop, su aygırı ve devekuşlarının yanı sıra zürafaların da sayısının artması, Afrika Savanı’nı gerçek alanlarından farksız bıraktı. 4 dişiden oluşan zürafa ailesine park çalışanları ise ’altın kızlar’ demeye başladı.

ZARİFE ARTIK DAHA MUTLU

Daha önce 2 zürafaya ev sahipliği yapan Doğal Yaşam Parkı’daki zürafalardan Efe, iki yıl önce yaşlılığa bağlı böbrek yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi. 2 yıl boyunca parkta tek başına kalan Zarife’nin yalnızlığı, yeni gelen 3 zürafayla mutluluğa dönüştü. Park yetkilileri, 1.5, 3 ve 4 yaşlarındaki yeni üyelerin, 8 yaşındaki Zarife ile çok iyi anlaştığını söyledi.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!