350 milyarlık rüya

Güncelleme Tarihi:

350 milyarlık rüya
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

İzmirli işadamı Salih İşgören, rüyasında sıkıntılı gördüğü Başkan Ahmet Piriştina'nın konservatuvar yapılacak tarihi sayaç atölyesi için aradığı parayı karşıladı.

EĞİTİM ve sağlık alanındaki katkılarıyla yardımseverlik sıralamasında İzmir birincisi, Türkiye üçüncüsü olan Nevvar - Salih İşgören, bu kez konservatuvara dönüştürülecek Konak'taki tarihi sayaç atölyesinin 350 milyara mal olacak restorasyonunu üstlendi.

Protokol imzalandı

TARİHİ binayı Nevvar-Salih İşgören Müzik ve Sahne Sanatları Merkezi'ne dönüştürecek protokol, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina ile hayırsever Salih İşgören tarafından imzalandı. Piriştina, ‘‘Bu projeye İşgörenler'in sahiplenmesi çok anlamlı’’ dedi.

Bir an düşünmedim

İŞGÖREN de, rüyasında, Piriştina’nın kente yapılacak bir hizmet için maddi anlamda sıkıntıda olduğunu gördüğünü, bunun üzerine telefon ederek konunun gerçek olduğunu öğrendiğini söyledi. İşgören, ‘‘İzmir’e ve gençliğe katkıda bulunmaktan mutluyum’’ diye konuştu.

120 YILLIK TARİH

Nereden nereye?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Nevvar - Salih İşgören Müzik ve Sahne Sanatları Merkezi'ne dönüştürülecek tarihi bina, 1880 yılında Göztepe Atlı Tramvay Şirketi idari binası olarak inşa edildi, daha sonra elektrikli tramvay merkezi oldu. İçine yerleştirilen trafo, elektrikli tramvayların kalkmasının ardından Mithatpaşa'yı besledi. 1990'lı yıllara kadar ise ESHOT idari binası işlevi gören tarihi bina bu yıla kadar kaderine terkedildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, sayaç atölyesinin konservatuvura dönüştürülmesi projesini seçim vaatleri arasına aldı.

Uygulama projesi çizdirildi

TEDAŞ'la olan ortak mülkiyet sorununu çözen Piriştina, Anıtlar Kurulu'nun ikinci grup yapı olarak tescillediği, 750 metrekare zemin, 1250 metrekare kapalı alana sahip binanın restorasyon ve yenilenmesi için uygulama projesi çizdirdi. İzmir 1 Nolu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nca da onaylanan projeye göre, restorasyonun yanı sıra iki bale eğitim salonu, piyano odaları, yaylı ve nefesli çalgı odası bulunacak binanın Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'na bakan tarafında 50 kişilik bir de gösteri salonu düzenlenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!