Ege Mahallesi Sakinleri İftarda Buluştu

Güncelleme Tarihi:

Ege Mahallesi Sakinleri İftarda Buluştu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2015 10:43

KONAK BELEDİYESİ EGE MAHALLESİ'NDE BİN KİŞİLİK İFTAR SOFRASI KURDU.

İzmir’de Konak Belediyesi, Ramazan ayı nedeniyle Ege Mahallesi’nde bin kişilik iftar sofrası kurdu. Metrelerce uzunluktaki sofrada buluşan mahalle sakinleri, hep birlikte orucunu açtı.
Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün organizasyonuyla gerçekleştirilen iftara yemeğine, Ege Mahallesi sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Eski Ramazanların tadının yaşatıldığı davet, 7’den 70’e tüm mahalleliyi bir araya getirdi. Roman vatandaşların aileleriyle birlikte katıldığı iftar programı öncesinde Kur’an-ı Kerim okundu. İftar vaktinin gelmesiyle okunan ezan ile birlikte oruçlar açıldı. Kurulan metrelerce uzunluktaki sofrada hep birlikte oruç açan yaklaşık bin kişi, dostluk, dayanışma ve paylaşımın en güzel örneklerini sergiledi. Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen iftarda vatandaşlara hurma, çorba, köfte, fırında makarna ve sakızlı muhallebiden oluşan iftar menüsü ikram edildi.
Mahalle Muhtarı Kemal Ersun, ilk kez mahallelerinde bu denli geniş katılımlı bir iftar sofrası kurulduğunu belirterek, Konak Belediyesi’ne teşekkür etti. Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın kendilerine her zaman destek olduğunu dile getiren Ersun, "Bugün burada çok güzel bir organizasyona imza attık. Başta Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Komşularımızla burada aynı sofra etrafında buluştuk ve Ramazan’ın kardeşlik ve dayanışma ruhunu bir kez daha yaşadık" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!