Efsaneler kum heykel müzesinde

Güncelleme Tarihi:

Efsaneler kum heykel müzesinde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2018 17:45

Efsaneler kum heykel müzesinde

Haberin Devamı

ANTALYA, (DHA) - DÜNYANIN 12 ay ziyarete açık ilk, tek ve en büyük kum heykel müzesi Sandland, bu kez 'Legends' (Efsaneler) temasıyla ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim yaşama fırsatı sunuyor.
Dünya tarihinde iz bırakmış efsanevi olay ve kahramanlar, bu yıl 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali'nde kumun büyüsüyle yeniden yaratıldı. Antalya'nın altın sarısı kumuyla meşhur sahil bandı Lara Plajı'nda her yıl farklı bir tema çerçevesinde düzenlenen etkinlik, açık hava müzesi niteliği taşıyor. Son 4 yıldır 365 gün açık hale getirilen sergi bu yüzden Antalya Kum Heykel Müzesi olarak da biliniyor. 
Yaklaşık 50 alt temada irili ufaklı yüzlerce kum heykelin sergilendiği Sandland, alan genişliği, katılan sanatçı sayısı ve kullanılan kum miktarı gibi özellikleriyle dünyanın en büyük ve prestijli kum heykel etkinlikleri arasında yer alıyor. 10 bin metrekare alanda, yaklaşık 10 bin ton nehir kumu kullanılan sergi dünyanın 365 gün ziyarete açık ilk ve tek kum heykel etkinliği. Her yıl aralarında Brezilya, İtalya, İspanya, Rusya, Ukrayna, Letonya, Bulgaristan, Fransa, Macaristan, Hollanda gibi ülkelerin de arasında yer aldığı 10'u aşkın ülkeden 20'yi aşkın profesyonel kum heykel sanatçısının katılımı ve yaklaşık 3 hafta süren performansları neticesinde ortaya muhteşem devasa boyutta eserler çıkarılıyor. 
Sanatın en doğal, en muhteşem ve en eğlenceli halini yansıtan bu eşsiz sergide bu yıl 'Efsaneler' teması çerçevesinde Amazonlar, Thor, Tuareg, Şiva, Ganeşa, 300 Spartalı, Adem ile Havva, Minotor gibi eserlerin yanı sıra, Keops Piramidi, Halikarnas Mozolesi, Artemis Tapınağı, Machu Picchu, Chicken itza (El Castillo), Kolezyum, Petra ve Taç Mahal, Eyfel Kulesi gibi dünya harikası yapılar ziyaretçileri dünya turuna çıkarıyor.  
Gündüzleri olduğu kadar geceleri de yoğun ilgi gösterilen sergide dünyada bu tür bir etkinlikte ilk kez kullanılan led aydınlatma sistemi ile ışıklandırılan devasa boyuttaki heykeller ve temaya uygun müzik yayınıyla ziyaretçiler masalsı bir atmosfere çekiliyor. Çocukların unutulmadığı sergide yer alan Magic Sand Castle (Sihirli Kum Kale) miniklerin gönüllerince kum heykel yapabilecekleri eğlenceli bir ortam sunuyor. Kinetik kum kullanarak ilk heykeltıraşlık tecrübelerini yaşayan minikler belki de hayatlarının ilk sanat eserini ortaya çıkarma fırsatı buluyor. 
 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!