Efsane lig başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Efsane lig başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 1999 00:00

Haberin Devamı

Tüm dünyada milyonlarca kişinin büyük bir heyecanla takip ettiği NBA’da 29 takım 50 maç üzerinden mücadele edecek. 5 Mayıs’ta lig maçlari tamamlanacak ve Play-off karşılaşmaları başlayacak

Aylar sonra

Dünyanın en büyük organizasyonları arasında yer alan ve 6 kıtada milyonlarca insanın ilgiyle takip ettiği Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) start alıyor. Oyuncular Sendikası ile takım sahipleri arasındaki anlaşmazlıktan doğan lokavtın 7 Ocak'ta sona ermesiyle, NBA aylar süren beklemeden sonra bu sabaha karşı oynanacak maçlarla başlayacak.

29 takım yarışacak

Ligde Batı ve Doğu Konferansları'nda toplam 29 takım mücadele edecek. 50 maç üzerinden oynanacak lig 5 Mayıs'ta sona erecek. Takımlar her gün bir ligde bir karşılaşma yaparak, bu tarihe kadar maçlarını tamamlayacaklar. Ardından da play-off müsabakalarına geçilecek; 1998-99 sezonunun şampiyonu da play-off maçlarının ardından belli olacak.

Favori takımlar

NBA'in başlaması kararının alınmasının ardından transfer bombalarını patlatan takımlar güçlerine güç kattılar. Batı Konferansı'nda Utah Jazz, Houston Rockets ve Seattle Super Sonics takımları finaller için favori gösterilirken, Doğu Konferansı'nda ise New York Knicks, Indiana Pacers ve Jordan, Pippen, Rodman üçlüsünün ayrıldığı Chicago Bulls'a şans veriliyor.

8’er takım Play-off’a

Bu yıl 87 yerine 50 maç üzerinden oynanacak ligde takımlar kendi gruplarında oynadıkları gibi diğer grupların hatta konferansların takımları ile de karşı karşıya gelecekler. Normal lig sonunda Doğu ve Batı Konferansları'ndan 8'er takım play-off'a yükselecek ve final için mücadele edecek.

Jordan YOK

NBA başlarken basketbol otoritelerine en çok yöneltilen sorulardan biri de efsanevi oyuncu Michael Jordan'ın yerini doldurabilecek bir oyuncunun çıkıp çıkmayacağı. Bu soruya verilen yanıt çok kesin: ‘‘Sadece bir tane Jordan vardı. Gelecek yüzyılda da harika oyuncular çıkacaktır. Ancak birilerini ‘yeni Jordan' olarak tanıtmak, oyunun zedelenmesine sebep olacaktır.’’

BATI KONFERANSI

Ortabatı Grubu

Dallas Mavericks

Denver Nuggets

Houston Rockets

Minnesota Timberwolves

San Antonio Spurs

Utah Jazz

Vancouver Grizzlies

Pasifik Grubu

Golden State Warriors

Los Angeles Clippers

Los Angeles Lakers

Phoenix Suns

Portland Trail Blazers

Sacramento Kings

Seattle Super Sonics

DOĞU KONFERANSI

Atlantik Grubu

Boston Celtics

Miami Heat

New Jersey Nets

New York Knicks

Orlando Magic

Philedelphia 76ers

Washington Wizards

Merkez Grubu

Atlanta Hawks

Charlotte Hornets

Chicago Bulls

Cleveland Cavaliers

Detroit Pistons

Indıana Pacers

Milwaukee Bucks

Toronto Rupters



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!