Efkan Ala, Esmek Açılışı Yaptı: “Meslek Ekmek Demektir”

Güncelleme Tarihi:

Efkan Ala, Esmek Açılışı Yaptı: “Meslek Ekmek Demektir”
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2015 10:56

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ESMEK SANAT VE MESLEKİ EĞİTİM KURSLARI MERKEZİ DÜZENLENEN TÖRENLE HİZMETE GİRDİ.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ESMEK Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları Merkezi düzenlenen törenle hizmete girdi.
Oltu ilçe merkezinde açılışı yapılan Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları Merkezinde 21 alanda toplam 450 kursiyere eğitim verilecek.
Törene katılan İçişleri eski Bakanı ve Erzurum Milletvekili adayı Efkan Ala, “Nereye giderseniz gidin mesleğiniz sizinle beraber gider ve orada yeline dönüşür paraya dönüşür ekmeğe dönüşür. Mesleksiz toplum bakın bize okullarda hep ideoloji öğretildi öylemi. Alış verisin konusu olabiliyor mu hayır ideoloji karın doyuruyor mu hayır. Ama meslek öyle bir beceridir ki öyle bir sanattır ki dünyanın neresine gidersen git karnını doyurabilirsin. İdeoloji ekmek sağlamaz ama meslek ekmek demektir. Kursiyerlerimize bu merkezlerimizde hem meslek öğretiyoruz hem de para veriyoruz” diye konuştu.
Törende daha sonra ESMEK’te kursiyerlerin dokuduğu halı Bakan Ala’ya hediye edildi. Ala, aldığı hediyeden son derece memnun olduğunu belirterek, aldığı hediyeyi Birlik ve Beraberlik Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ağırman’a Ayşe Ana Kız kuran kursunda bir odaya serilmek üzere hediye etti.
Adeta gelin gibi süslenen Esmek Binası’nın açılış kurdelesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman’ın ettiği duanın ardından İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt tarafından kesildi.
Törene, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Oltu Kaymakamı Gökhan Zengin, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, ESKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Oltu Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül, çevre ilçelerin belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Davetliler açılışın ardından ESMEK merkezini gezdiler
Açılışın ardından Kale mevkiinde Burhan Topal konser programı düzenlendi. Topal söylediği türkülerle Oltululara unutulmaz bir gece yaşattı.
(DMA-AT-Y)
.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!