Edirne'den kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Edirneden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2014 17:53

-Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ocak: -"Her yeni yıl, umutların yeşerdiği, beklentilerin artığı bir ortam oluşturmaktadır"

Haberin Devamı

EDİRNE (AA) - Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, her yeni yılın umutların yeşerdiği, beklentilerin artığı bir ortam oluşturduğunu bildirdi.

Ocak, yeniyıl dolasıyla yaptığı yazılı açıklamada, hüznüyle, mutluluğuyla, acısıyla, tatlısıyla bir yılın daha geride kaldığını söyledi.

İnsanların umut ve beklentilerle yeni bir yıla girdiğini aktaran Ocak, şunları kaydetti:

"Her yeni yıl, umutların yeşerdiği, beklentilerin artığı bir ortam oluşturmaktadır. Yeni yılda başta ilimiz olmak üzere ülkemizde ve tüm dünyada barışın kardeşliğin birlik ve beraberliğin yüreklerde hissedilmesini diliyorum. Kırgınlıkların dostluklara, hüzünlerin mutluluğa dönüştüğü, ümitlerin yeşerdiği, sevgi ve saygının hakim olduğu daha iyi hayat şartlarına ulaşıldığı bir yıl olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum."

-Mevlit Kandili'ne doğru

Haberin Devamı

Diyanet Sen Edirne Şube Başkanı Mahmut Eroğlu, Mevlit Kandili'nin tüm insanlığa huzur ve saadet getirmesini diledi.

Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 2 Ocak Cuma gününün, 3 Ocak Cumartesi gününe bağlayan gecenin Peygamber Efendimiz'in doğum günü olduğunu belirtti.

Mevlit Kandili'nin tüm insanlığa huzur ve saadet getirmesini dileyen Eroğlu, şunları kaydetti:

"Alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberimiz, insanlığın kara talihini ve ters yüz olmuş tarihini değiştirecekti. Süleyman Çelebi Hazretlerinin 'Hem Muhammed gelmesi oldu yakin, çok alametler belürdi gelmedin' mısralarında belirttiği gibi, daha dünyaya geldiği ilk gece olağanüstü bir çok olay meydana gelecekti. Ka'be'de ki putlar, kisraların sarayları, ateşgedede yanan ateşler O'nun gelişini hissedecekti. Mekke ufku O'nun nuru ile parlamaya başlayacaktı. Çünkü ruhlar, bir nurun karanlıkların perdesini yırtacağını hissediyordu. Gelecek bu nurun, tarihin seyrini, hayatın akışını değiştirecek eşsiz bir olay olacağının farkında idi."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!