Edirne’de sağlıklı yaşama dikkat turu

Güncelleme Tarihi:

Edirne’de sağlıklı yaşama dikkat turu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2017 13:52

Edirne’de sağlıklı yaşama dikkat turu

Haberin Devamı

Ali Can ZERAY/EDİRNE,(DHA)-EDİRNE’de ‘Sağlık Haftası’ nedeniyle  İl Sağlık Müdürlüğü ile Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri,  mobil sağlık tarama araclarıyla konvoy olusturup, sağlıklı yaşama farkındalık yaratmak için şehir turu attı.

Edirne İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri ‘Sağlık Haftası’nın son gününde kenttin çeşitli noktalarında vatandaşa 112 , UMKE, evde sağlık, sağlıklı yaşam, KETEM ve ayaktan diş tedavisi gibi mobil sağlık taraması yaptığı araçlar ile farkındalık yaratmak amacıyla sağlık konvoyu oluşturarak kent girişinden çıkış noktasına kadar  polis eskortu eşliğinde şehir turu attı. 
Sağlıklı olmanın insanı mutlu ettiğini söyleyen İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu, "Bu hafta sağlık haftası ve bugün finalini yapıyoruz. Günümüzde insan sağlığını etkileyen çeşitli etkenlerin artmasından dolayı özellikle sağlığımızın korunması ve var olan sağlığımızın idame edilmesi bizim için çok önemli. Bu konuda farkındalık yaratmak için bu uğraşları veriyoruz. Koruyucu sağlık hizmetleri sağlığımızın korunması açısından çok önemli değerler. Sağlığımızı korumalıyız, sağlıklı olursak mutlu olacağımızı bir kere daha hatırlatmak istiyorum. Çünkü sağlıklı olmayan insanlar isteseler dahi ne kendine ne topluma ne de ailesine yeterli düzeyde faydalı olamaz. Dolayısıyla mutlu olmanın yolu sağlıklı olmaktan geçer.Bu konuyla ilgili özellikle hafta başından itibaren çeşitli etkinlikler yaptık. Saraçlar Caddesi’nde  sağlık çadırı kurduk. Orada halkımıza ücretsiz kontroller yaptık. Bunların yanında karbon monoksit ölçümleri yaptık, sigarayla mücadele konusunda bunlar önemli değerler oluşturuyor. Bunları vatandaşlarımıza sunduk. Bu değerler verildikçe vatandaşlarımızda farkındalık oluşuyor. Yüksek düzeyde karbonmonoksit değerini görenler çekindi. Saraçlar dışında çeşitli etkinliklere devam ettik. Bugün de gerek mobil 112 ekiplerimiz, UMKE, evde sağlık, sağlıklı yaşam, KETEM ve ayaktan diş tedavisi yaptığımız mobil aracımızla sağlık konvoyunu oluşturup final yapıyoruz. Ülkemizde sigarayla ilgili karbonmonoksit testlerinde yüzde 27-32 civarında sigara bağımlısı bir toplum olduğumuz ortaya çıktı. Sigarayla mücadelemizin devam etmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.
“TOPLUMUN SAĞLIĞINI HEDEFLİYORUZ”
Öncelikli olarak toplumun sağlığını düşündüklerini belirten Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Kanser Şube Müdürü Dr. Tülin Gürbüz, ise “Bu hafta birçok etkinlik düzenledik. Bunların içinde hastalığın daha tanısı koyulmadan yapılan koruyucu sağlık hizmetleri dediğimiz hizmetler var. Bunların yanında acil sağlık hizmetleriyle birlikte kombine halinde çalışıyoruz. Sağlık Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarımıza ekibimizle birilikte öncelikli olarak toplumun sağlığını hedefliyoruz. Toplumun sağlığını tesis ederken bireyin sağlığı da önemli. Bireyin sağlığıyla başlayıp toplumu sağlıklı hale getirebiliriz. Bugün de sağlık haftasının son günü nedeniyle hizmetlerimizi vatandaşlarımıza bir kez daha hatırlatmak amacıyla araçlarımızı konvoy halinde tanıtmak istedik” şeklinde konuştu. 
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!