Edirne polisine sağlık taraması

Güncelleme Tarihi:

Edirne polisine sağlık taraması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2017 16:45

Edirne polisine sağlık taraması

Haberin Devamı

Ali Can ZERAY/EDİRNE,(DHA)-EDİRNE İl Sağlık Müdürlüğü, İm Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polisleri sağlık taramasından geçirdi.

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü  “7-13 Nisan Sağlık Haftası” çerçevesinde 10-16 Nisan tarihlerinde kutlanan polis haftasına denk gelmesi nedeniyle Edirne  Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polislere sağlık taramasından geçirdi.  Kalp,  şeker, kolostirol  boy ile karbon monoksit testi taramasından geçen polislere şeker testi de yapıldı.Edirne İl Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan, sağlığın ve emniyetin çok önemli olduğunu söyledi. Sağlık çalışanlarının haftalarını kutlayan Erdoğan, "Biz her zaman aynı şeyi söyleriz sağlık ve emniyet önemli. Hem Allah düşürmesin hem eksikliğini hissettirmesin diyoruz. Bur çok arkadaşımız iş yoğunluğuyla bu tip kontrolleri yaptırmaya fırsat bulamıyor. Ayağımıza kadar geldiler sağ olsunlar. Ben tüm Türkiye’ye sağlık bir hayat diliyorum "dedi.

Kalp sağlığının korunmasının önemine değinen Edirne İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu, "Bu hafta sağlık haftası aynı zamanda polis haftası. Ayrıca kalp sağlığını koruma temalı bir haftamız. Burada tüm emniyet çalışanlarımıza EKG, kolesterol,  şeker, karbonmonoksit testi ve kalp ve vücüt ağırlığı endeksiyle taramadan geçiriyoruz. Sağlık çalışanları ve polislerin riskli meslek grubunda olduğu bilinmektedir. Bu anlamda böyle bir çalışma başlattık. Türkiye’de ve dünyamızda kalp ve damar hastalıklarından ölümler 4’ncü sırada. Çok basit yöntemlerle kalbimizin sağlığını korumamız mümkün. Kalbimizin sağlığını tehdit  eden en önemli unsurlar, hipertansiyon, kolesterol, obezite ve diyabet artı alkol ve sigara. Dengele beslenip aktif yaşam kültürüne ayak uydurursak kilomuzu koruyup sağlık kontrolünden geçer, kan testlerimizi yaparsak kalbimizi koruruz" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!