Edirne Belediye Başkanı Gürkan, projeleri anlattı

Güncelleme Tarihi:

Edirne Belediye Başkanı Gürkan, projeleri anlattı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2017 16:38

Edirne Belediye Başkanı Gürkan, projeleri anlattı

Haberin Devamı

 

EDİRNE,(DHA)- EDİRNE Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu yıl hayata geçirecekleri projeleri anlatarak, yaptıkları çalışmaların hesabını halka, 'Halka Hesap Verme Toplantıları' düzenleyerek vereceklerini söyledi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yeni yılın ilk basın toplantısında bu yıl içinde gerçekleştirmeyi hedefledikleri projeleri anlatıp, yaşanan sorunlara değindi. 2016 yılının Türk milletini derinden üzen ve yaralayan bir yıl olduğuna değinen Gürkan, Türk milletinin çok büyük bir millet olduğunu ve asla teröre pabuç bırakmayacağının altını çizdi. Gürkan, "Ne yaparlarsa yapsınlar bu ülkeyi, bu milleti bölemeyecekler ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti her şeye ve herkese rağmen ilelebet payidar kalmaya devam edecektir. Türk milleti var oldukça bu devleti ve bu vatanı böldürmeyeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. 2017'in ilk saatlerine İstanbul'da katliam haberleriyle başladık. Bir gece kulübünde bir katil tarafından 39 insan katledildi, hunharca. Bu ülke için canını veren asker ve polislerimiz başta olma üzere şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyorum. 2017'de umuyoruz ki; bu güzel ülkenin ve bu güzel ülkenin güzel insanlarının acı ve kötü haberleri almadığı bir yıl olsun" dedi.

2016 YILININ HESABINI HALKA VERECEK



Seçim vaatlerinin içerisinde yer alan 'Halka Hesap Verme Toplantıları' hakkında da bilgi veren Gürkan, Temmuz ayında düzenlemeyi planladıkları toplantıyı yaşanan kanlı darbe girişimi nedeniyle gerçekleştiremediklerini söyledi. Şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışını temel bir felsefe olarak benimsediklerini ifade eden Gürkan, önümüzdeki günlerde düzenleyecekleri 'Halka Hesap Verme Toplantısı'yla 2016 yılının hesabını Edirne halkına vereceklerine değindi. Halkın parasıyla gerçekleştirilen işlerin hesabını halka vermek gerektiğini belirten Gürkan, "Edirne halkına hesap vermek bizim sorumluluğumuz, boynumuz borcu hem de yönetim felsefemizi temel taşı. Tarihini netleştirerek, halkımızın sorularını, seçilmiş belediye başkanı olarak doğrudan cevaplarını vereceğiz" dedi.

Edirne'de alt yapı çalışmalarını bu yıl içinde start alacağını söyleyen Gürkan, kentte yaşanan kar yağışında yeterli çalışmayı yapmadıkları için halkın eleştirilerine değindi. Gürkan, "Biz gereken tedbirleri aldık. Tuzlamalara başladık. Resmi kurumlara ve okullara önceden tuzları dağıttık. En büyük sıkıntımız buzlanmadan sonra içme suyu oldu. İstanbul'da çok ciddi bir elektrik krizi yaşandı. Tüm Trakya'dan İstanbul'a elektrik aktarmak için bizden plansız elektrik kesintisi yaptılar. Bu tabi şehir içinde çok fazla hissedilmedi ama bizim içme suyu pompalarımızın olduğu Paşaçayırı su kuyularını çok etkiledi. 13 kuyumuzun 7 tanesi bu anlık kesintilerden dolayı 31 Aralık tarihinden başlayarak yandı. Biz bunu TREDAŞ'a bildirdik. Zarar ziyanın karşılanmasını da talep edeceğiz. Su baskınında selde vatandaşın evi zarar görüyorsa biz bunu encümen kararı ile tazmin ediyoruz. TREDAŞ'ın hatasından kaynaklanmışsa, 7 pompanın zararını da karşılamalıdır. Vatandaşlarımızın mağdur oldu. Bundan dolayı özür diliyoruz ama TREDAŞ tarafından bize bildirilmediği için bir mağduriyet yarattık" dedi.

6 Ocak 2017 tarihinde kar yağışının tekrardan etkili olabileceğini belirten Gürkan, "Hafta sonu hava durumu eksi 18 gösteriyor. Vatandaşlarımız şimdiden olası bir kar yağışı için tedbir alsın. Araçlarında tedbir almayanları, kış lastiği olmayanların, zinciri olmayanların trafiğe çıkmamalarını, toplu taşıma araçlarını kullanmalarını rica ediyoruz" dedi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN ONAY BEKLENİYOR



UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'nde yer alan Kırkpınar'ın gelecek yıllara daha güzel taşınması ve yağlı güreşinde daha disiplinli bir şekilde sahiplenilmesi amacıyla Yağlı Güreş Düzenleyen Belediyeler Birliği'ni kurma çalışmaları hakkında da bilgi veren Gürkan, "Edirne Belediyesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Karesi Belediye ve Elmalı Belediyesi kurucu üyeleri olarak, Türkiye Yağlı Güreş Düzenleyen Belediyeler Birliği'nin kurulması yönünde imzaları attık. Bu birliğin kuruluş tüzüğü, yağlı güreş düzenleyen belediyelere bir çağrı mektubu gönderdik. Şu anda İçişleri Bakanlığı'nda incelemesi bitti. Karar çıktığında bu birliği kurmuş olacağız" dedi.



KIRKPINAR ÇAYIRINA ÇIKMAK İÇİN KRİTERLER OLMALI



07-08 Ocak 2017 tarihinde yağlı güreşlerin yılın 12 ayına yayılması, yağlı güreşlerin sadece yazın değil salonlarda da gerçekleştirilebilmesi için bir toplantı yapacaklarına dikkat çeken Gürkan, "Ve Kırkpınar'daki ilk 8 başpehlivanın güreşeceği 'Pehlivanlar Şehitler için kol bağlıyor' temasıyla şehitlerimize de saygı göstermek adına bir çalıştay düzenleyeceğiz. Bu çalıştayda da yağlı güreşlerin geleceğini ve salonlarda yağlı güreşi nasıl yaparız onu tartışacağız. Kırkpınar'a da güreşin kendi kuralları dışında, bir takım disiplinler, kurallar getirmek istiyoruz. Kırkpınar, yağlı güreşlerin olimpiyatıysa, her pehlivan gelip burada güreşmesin. 14 boy var. Bu 14 boyda yıl içerisinde yapılan güreşleri bir kayıt, disiplin altına alarak, burada derece yapan, başarılı olan pehlivanların Kırkpınar'a katılmasını hedefliyoruz. Kırkpınar ile ilgili aldığımız bir karar var. Kırkpınar'da dereceye girmiş pehlivanlar Kırkpınar çayırına 45 yaşına kadar, dereceye girememiş pehlivanlar ise 40 yaşına kadar çıkabiliyor. Edirne'de pehlivan sayısı 50, başka yörede 70 kadar yarışıyor. Bunun benzerini başka boylar içinde almak istiyorum. Milli takıma seçilmek için kriterler varsa, Kırkpınar çayırına çıkmak için de bazı kriterler olmalıdır" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!