Eczacıbaşı VitrA'da Dörtlü Final heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Eczacıbaşı VitrAda Dörtlü Final heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2015 11:08

Eczacıbaşı VitrA Kadın Voleybol Takımı Antrenörü Giovanni Caprara, DenizBank Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final'inde mücadele edecek takımların çok kuvvetli olduğunu ve hepsinin şampiyonluk şansı bulunduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Polonya'nın Szczecin kentinde hafta sonu gerçekleştirilecek Dörtlü Final müsabakaları öncesi Giovanni Caprara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Volero Zürih gibi iyi bir takımı geçip Dörtlü Final'e kaldığımız için çok mutluyuz. Bu bizim için iyi bir şey ancak önemli olan Dörtlü Final'den de çok iyi bir neticeyle çıkmak" dedi.

Caprara, Dörtlü Final'de Türk takımlarının şampiyonluk şanslarıyla ilgili, "Dörtlü Final'e katılan dört takım da çok kuvvetli ve şampiyonluğu kazanabilecek güçte. Ancak son 4-5 yıldır Türk takımları çok kuvvetli" diye konuştu.

Dörtlü Final'deki ilk maçlarını, VakıfBank'a karşı oynayacaklarını ve ligdeki iki maçta da rakiplerini yendiklerini hatırlatan Caprara, "Tahminim, VakıfBank lig maçlarına göre çok değişik bir kadroyla çıkacak. Yabancı sınırlaması nedeniyle ligde oynatamadıkları oyuncular sahada olacaktır. Yani Dörtlü Final'de karşımızda, bizim daha önce karşılıklı oynama şansı bulamadığımız bir takım olacak. O yüzden değişik bir maç ortaya çıkacak" ifadelerini kullandı.

-"Guidetti'nin takımı bu turnuvada da favori"

VakıfBank'ın İtalyan antrenörü Giovanni Guidetti'yle Dörtlü Final öncesi görüşme imkanı bulduğunu anlatan Caprara, "Guidetti çok akıllı bir adam. Kendi takımını bu turnuvada favori olarak göstermemeye çalışıyor ancak hepimiz biliyoruz ki yine favoriler. Çünkü bu kupayı daha önce iki defa kazandılar. Böyle bir turnuvayı oynamanın nasıl bir şey olduğunu bizden ve diğer takımlardan çok daha iyi biliyorlar" diye konuştu.

Caprara, normal sezonun tamamlandığı Bayanlar Voleybol 1. Ligi'nde mücadeleye ilişkin de "Türkiye'de çok güçlü bir lig var ama şampiyonluk yarışı sadece 4 takım arasında geçiyor. Diğer takımlarla aramızdaki uçurum büyük. Mesela İtalya'da böyle değil. İtalya'daki seviye, belki buradaki 4 takımın oynadığından biraz daha düşük ancak bütün takımlar çok kuvvetli ve hepsi aynı seviyede" değerlendirmesinde bulundu.

Eczacıbaşı VitrA'da çalışmaktan mutlu olduğunu ifade eden İtalyan teknik adam, "Bu kulüpte olmaktan çok mutluyum. Buradaki en büyük problemim ailemden uzak kalmak. Ne kadar kalabileceğim konusunda bir şey diyemem ancak burada hiçbir problemim yok ve çok iyi bir sezon geçiriyoruz. Benim kişisel olarak da geçirdiğim en iyi sezonlardan biri" diye konuştu.

NESLİHAN: "BU SENE ÇOK DAHA FARKLI OLACAK"

Turuncu-beyazlı ekibin önemli isimlerinden Neslihan Demir Güler, Dörtlü Final'in bu sene kendileri için çok daha farklı geçeceğine inandıklarını söyledi. Volero Zürih karşısında stresli bir 6'lı play-off turu mücadelesi verdiklerini anlatan Güler, şöyle devam etti:

"Özellikle son maç çok stresli geçti. Buraya hak ederek geldiğimizi düşünüyorum. Dörtlü Final'de bizim için çok daha farklı bir atmosfer olacak. Geçen sene başta tecrübesizliğimiz olmak üzere birkaç nedenden istediğimiz dereceyi alamadık. Bu sene çok daha farklı olacağını düşünüyorum. Çok iyi çalışıyoruz. Takım içinde çok iyi bir uyum var. Bunu inşallah orada en üst seviyede göstermeye çalışacağız" diye konuştu.

Polonya'ya şampiyonluk için gideceklerini vurgulayan tecrübeli voleybolcu Güler, şunları söyledi:

"Umarım her şey yolunda gider ve bu sefer biz final oynarız. Oraya katılan her takımın olduğu kadar bizim de şampiyonluk şansımız var. Gerçekten dört tane Avrupa'nın en iyi takımı orada olacak. Psikolojik ve fiziksel olarak ayakta kalan takımın, şampiyonluğu göğüsleyeceğini düşünüyorum. Tabii ki bunu bizim başarmamızı istiyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!