DYO Sanat Ödülleri başvuruları başladı

Güncelleme Tarihi:

DYO Sanat Ödülleri başvuruları başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2017 14:51

DYO Sanat Ödülleri başvuruları başladı

Haberin Devamı

YAŞAR Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından gerçekleştirilen DYO Sanat Ödülleri'nin 37'ncisi için düğmeye basıldı. Türk özel sektörünün sanata destek verdiği örnek projelerden biri olma özelliğini taşıyan yarışmada son başvuru tarihinin 17 Eylül 2017 olduğu bildirildi.

Bu yıl 37'ncisi düzenlenen DYO Sanat Ödülleri'nde başvurular başladı. Yarışmanın son başvuru tarihi 17 Eylül 2017 olarak belirlendi. Başvuruların ilk kez internet üzerinden kabul edileceği 37. Dyo Sanat Ödülleri'nin seçici kurulunda; Prof. Dr. Şeniz Aksoy, Prof.Dr. Zahit Büyükişliyen, Prof. Neş'e Erdok, Doç. Hasan Kıran, Doç.Dr.Burcu Pelvanoğlu, Yrd.Doç.Dr.Umur Türker ve İhsan Yılmaz gibi sanatçı, akademisyen ve basın mensupları yer alacak. Ön eleme, seçici kurul tarafından 21 Eylül 2017 tarihinde online olarak yapılacak, 7 Ekim 2017 tarihinde ise seçici kurul ikinci kez toplanarak ön elemeden geçen ve orijinalleri Vakfa teslim edilen eserlerin arasından ödül almaya hak kazanan ve sergilenmeye değer bulunan eserleri belirleyecek.

Seçici Kurulu'nda görev alanlar ile birinci derece yakınlarının dışında 18-50 yaş arasında tüm sanatçıların katılımına açık olan 37. Dyo Sanat Ödülleri'ne, yağlıboya, akrilik veya özgün baskıresim tekniğinde eserler kabul edilecek ve yarışmaya her sanatçı en fazla üç eseriyle katılabilecek.

'Evrende Dönüşüm' konulu DYO Sanat Ödülleri'ne katılan eserin daha önce başka bir yarışmaya katılmamış, ödül almamış veya herhangi bir yerde sergilenmemiş ve yayınlanmamış olma şartı aranıyor. Pentür dalında 3 esere eşit 15 bin TL, özgün baskıresim dalında 1 esere eşit 5 bin TL başarı ödülü ve plaketinin verileceği DYO Sanat Ödülleri'nde sergilenmeye değer bulunan eserler; 2017 - 2018 yıllarında toplam 6 ilde sergilenecek. Yarışmayla ilgili detaylı bilgilere Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı'ndan (www.yasarvakfi.org.tr, vakif@yasar.com.tr veya 0 232 495 00 80 numaralı telefon) ulaşılabilecek.

İZMİR, (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!