Düzce Özel Kültür Fen Lisesi Açıldı

Güncelleme Tarihi:

Düzce Özel Kültür Fen Lisesi Açıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2015 17:50

ÖZEL KÜLTÜR FEN LİSESİ DÜZENLENEN TÖRENLE AÇILDI.

Kültür Eğitim Kurumları bünyesine yeni bir kurum daha ekledi. Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan eski Fiskomar Binası’nda kurulan Özel Kültür Fen Lisesi protokol üyelerinin de katılımı ile yeni eğitim-öğretim yılında eğitim vermek üzere açıldı.
Özel Kültür Fen Lisesi binasının açılışına Vali Ali Fidan, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Ağır Ceza Reisi Mustafa Ümit, Baro Başkanı Ali Dilber, il Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Kültür Eğitim Kurumları Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Seyit Yurtseven, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti il temsilcileri ile davetliler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Kültür Eğitim Kurumları Düzce Kurucusu ve sahibi Hasan Aktürk, “İstanbul Kültür Dershanesi’nde çalışırken, Düzce’de birikimlerimi kullanmak üzere 1998 yılında Kültür dershanesi ve sürücü kursu ile başladım. Dershanelerin kapanacağını bilerek 12 yıl önce Kültür Okulu ve anaokulunu kurdum. Kültür Anadolu Lisesi ile bu sürece katkıda bulundum. Özel Kültür Fen Lisesi’ni de faaliyetimize aldık. İlimizin en başarılı öğrencilerini yetiştirmek ve beyin göçünü önlemek için Fen Lisesi okumuz ile ilimizin eğitimde başarısını yükseltmeyi hedefliyoruz” dedi.
Kültür Eğitim Kurumları Merkez Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Sayit Yurtseven, “1989 eğitim yılında ülke gençleri için yola çıktık. Kültür ham madde halimde ki bir kişiyi bütün insanlığa faydalı hale getirmek için amaç güdüyoruz. Eğitim her şeyden önce ciddiye alınması ve keşke denilmemesi gereken bir meslektir. Bir yıl sonra ürün almak için buğday ekmek gerekir. Ancak yüz yıllar sonrası için insan yetiştirmek gerekiyor. Bu kurumda insan yetiştirecek. Kurumumuzun Düzce’ye ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’te, bu tip kurumların yerel yönetimler tarafından destekleneceğini belirterek “Hayırlı olsun başta Hasan bey olmak üzere bütün çalışanları kutluyorum. Hasan bey geçen sene Anadolu lisesini kurdu, bu yıl fen lisesini kurdu bu hızla Kültür Düzce Üniversitesi’ni kuracak. Çok mücadeleci bir yapısı vardır. Vurursunuz yıkıldı sanırısınız ama ayaktadır. Atıl kaldı diye üzüldüğümüz bu binayı eğitime kazandırdığı için teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Son olarak konuşan Vali Ali Fidan ise, “Öncelikle bu kurumun ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Eğitim için çakılan her çivi geleceğimize yapılan yatırımdır. Kültür kurumları bugüne kadar başarısını kanıtladı. İlimizde birincilikler aldı. İnşallah bu müessese de önemli çocukları yetiştirecek. Biz devlet olarak önemli işler yaptık. Ancak yetmez. Özel yatırımcıların da hizmet yapması gerekiyor. Yeni eğitim yılının da hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri Kültür Fen Lisesi’nin açılış kurdelesini keserek, sınıfları gezdiler ve Hasan Aktürk yeni bina ile ilgili bilgiler aldılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!