Düzce Fatih Ortaokulu'ndan peri masalı gibi şampiyonluk

Güncelleme Tarihi:

Düzce Fatih Ortaokulundan peri masalı gibi şampiyonluk
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2016 12:15

Düzce Fatih Ortaokulu, eşi benzeri görülmemiş bir peri masalının kahramanı oldu. Bir yandan okumaya çalışırken, diğer yandan kısıtlı imkânlara rağmen en büyük tutkuları olan basketbolla var olmaya çalışan kız basketbol takımı bir ilki gerçekleştirerek Türkiye Şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

Sadece 20 kız öğrencinin bulunduğu okulda kurdukları takımla Fenerbahçe ve Galatasaray altyapı kulüplerini tek tek yenen Fatih Ortaokulu’nun kızları, finalde de geçen sezonun Türkiye Küçükler Şampiyonu Arı Koleji’ni 71-56 yenerek şampiyonluk kupasını kaldırmayı başardı.

Servis, salon, malzeme şöyle dursun okul bahçesindeki potalar sayesinde antrenmanlarını yapan bu gencecik kızlar, turnuva için özel bir salonda haftada sadece 2 saatlik bir çalışma ile bugünlere geldi. Basketbol ayakkabıları bile okul aile birliği ve öğretmenlerin topladıkları paralarla alınırken, beden eğitimi öğretmenleri Hakan Ateş çocuklara arabasıyla tek tek evine bıraktı. Hatta hoca bununla da yetinmeyerek aracıyla çocukları çevre illere götürerek başka takımlarla maç yapma olanağını yarattı.

Haberin Devamı

Düzce Fatih Ortaokulundan peri masalı gibi şampiyonluk

Eğimli bir okul arazisinde potalara attıkları şutlarla Türkiye şampiyonluğuna kadar ulaşan kızların bu başarısı da büyük bir coşkuyla kutlandı. Aileler okul bahçesinde çocuklarını büyük bir mutlulukla karşılarken, atılan havai fişeklerle de coşku üst seviyelere taşındı. Genç kızlar okulun bahçesinde kupayla poz vermeyi de ihmal etmedi.

BAKMADAN GEÇME!