Duygun Yarsuvat'tan çarpıcı açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Duygun Yarsuvattan çarpıcı açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2015 13:44

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, kulüp televizyonunda katıldığı canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hürriyet'in gündeme getirdiği, Ergin Ataman'ın soyunma odasında genç basketbolcu Göktürk Ural'a tokat atmasına değinen Yarsuvat, Ataman'a tam destek verdi: "Hürriyet Gazetesi'nde olay yayınlanmış. Ben ve yönetim kurulumuz Ergin Ataman'ın arkasındayız." Passolig uygulamasına eleştiriler getiren ve özel hayata müdahale olarak gören Yarsuvat, Fenerbahçe maçında da Şükrü Saraçoğlu'na gideceğini ve taraftarların da gitmesi için vilayet nezdinde girişimde bulunacağını belirtti. Sneijder hakkındaki transfer dedikodularına da değinen Başkan Yarsuvat, Hollandalı yıldızın gitmek gibi bir planı olsa geçen sezon Mourinho ile beraber Chelsea'ye geçebileceğini ama bunun olmadığına dikkat çekti.

Haberin Devamı

İşte Duygun Yarsuvat'ın açıklamalarından satır başları;


'PASSOLİG... SON DERECE HATALI İNSAN HAKLARINA AYKIRI'
Passolig sorusu bana çok sık soruluyor. 6222 sayılı kanunda Passolig'den söz edilmiyor, e-bilet'ten söz ediliyor. E-bilet'in amacı ne? Stadyumda olay çıkartanları tespit etmek ve cezalandırabilmek. Ama daha sonra E-Bilet değiştirilerek Passolig haline geldi. Passolig'in sorunu ne? Bu kişinin özel hayatına bir müdahaledir. Bu kişisel verilerin korunmasına karşı bir durumdur. 1986 yılında Avrupa Konseyi'nin kişisel verilerin korunmasına dair yorumu vardır. Kişisel verilerin korunmasına dair kanun yapmadan biletlerin içine kişisel verilerin konması son derece hatalıdır ve insan haklarına aykırıdır. Ayrıca bunun sonucunda bütün stadyumlarda taraftar sayısı azaldı. Bütün maçlarda Passolig aranıyor ama Kupa maçında aranmıyor. Halbuki kanuna baktığımız zaman spor müsabakaları deniyor. UEFA maçları spor müsabakası değil mi? Basketbol maçları spor müsabakası değil mi? Burada bir yanlışlık var.


'ARENA'YA ŞANTİYE YAPILIRSA KASITLI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜRÜM'
TT Arena yapıldı maalesef yolları yok. Stadyuma gelmek de bir dert gitmek de bir dert... Metroya bir 3. hat eklenmek isteniyor. Ancak bu hattı Ulaştırma Bakanlığı yapıyormuş. Bakan da onay verdi ama alt katlarda bunun yapılmasını yavaşlatan herhalde kimi unsurlar var. Aslanlı Yol'un üstüne bir viyadük yapılacakmış. Dolayısıyla metro yapılsa bile buraya ulaşım zorlaşacak. Maçlar bittikten sonra yapılsa daha iyi olurdu. Ortak akıl bunu gerektirir. Buraya şantiye yapılırsa ben bunun Galatasaray taraftarına karşı yapılmış olduğu, kasıtlı olduğu kanaatine ulaşacağım.


'BİZE 4 ÇEKER DİYORLARDI'
Hamza Hoca geldiğinden beri takım severek oynuyor. Yaptıkları işi severek yapıyorlar. Bizim yaptığımız bu, biz takıma sevgi aşıladık. Bazen Abdurrahim'e eleştiriler geitiriliyor ama Abdurrahim 24 saatini takımla beraber geçiriyor.

Prandelli'yi başarısız olduğu için gönderdik. Hatta biz yönetimi aldığımızda bizimle dalga geçiyorlardır; 4 çeker diyorlardı. Gelen giden 4 farkla yeniyordu. 'Avrupa hedefimiz değil' demişti...

Gönlüm başkan olarak 4. yıldızı takmaktan yana. Ama akılcı bakmakta var, 3 kulüp birbirine bu kadar yakınken diğer 2 takıma yüzde 33 şans bize yüzde 34 şans tanıyorum.


'SNEIJDER GİTSE MOURİNHO İLE CHELSEA'YE GİDERDİ'
Sneijder'in sayılması konusunu Galatasaray'ı sevmeyen gazeteciler yazıyor. Bir çokları geliyor Galatasaray muhabiriyim diyor ama Galatasaray'ı sevmiyor. Çünkü ben yazılanlara bakarım. Biz Sneijder'in alacaklarını düzenli olarak veriyoruz. Sneijder'in gitmesini hiçbir zaman istemedim. Sneijder zaten gitseydi geçen sezon Mourinho ile beraber Chelsea'ye giderdi.


TOKAT OLAYI... 'ATAMAN ARKASINDAYIZ'
Ergin Ataman ve tokat olayını Perşembe günü öğrendik. Basketboldan sorumlu yöneticimiz Can Topsakal olayı bize nakletti. Biz olayı değerlendirirken şuna bakıyoruz; olay herkesin içinde olmamış. Soyunma odasında olmuş. Olayın bu şekilde ortaya çıkması bizi rahatsız etti. Bu olayın ortaya çıkması; çocuğun babası herhalde sporcu olmadığı için duyurmuş. Hürriyet Gazetesi'nde olay yayınlanmış. Ben ve yönetim kurulumuz Ergin Ataman'ın arkasındayız. Bu olay Türkiye'de ilk defa olmuyor. Leeds United maçında kırmızı kart gören bir futbolcumuz o zamanın teknik direktörü tarafından tokat atılmıştı. Bu genç kardeşimiz ve babası önce bize gelmeliydi. Federasyona gidiyorsa önce kendileri bilir. Bu olayda Ergin'den ziyade bu genç kardeşimiz ve babası bize gelebilir, biz konuşabilirdik. Kol kırılır yen içinde kalır demiyorum, değişik bir şekilde halledebilirdik. Ayrıca Ergin Ataman yurt dışından geldikten sonra olayı bir de onadan dinleyelim. Biz hep çocuğun babasından dinledik. Ayrıca 19 yaşına gelmiş bir çocuğun velisi olmaz. Bu olayla babası uğraşmaz. Ama menajerse bilemiyorum...

Duygun Yarsuvattan çarpıcı açıklamalar
GALATASARAY'I SARSAN TOKAT




Haberin Devamı

Duygun Yarsuvattan çarpıcı açıklamalar
O TOKATIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ



ÜNAL AYSAL... 'LAFA BAKMIYORMUŞ ADAMA BAKIYORMUŞ'
Biz gerçekleri bilerek göreve talip olduk. Mali tablo bizi aksine hırslandırdı. Bir kulüp idaresi zaten sadece profesyonellerle olmaz. Görev aşkı da lazım.

Yönetime geldikten sonra Ünal Aysal'dan bir telefon gelmedi. Mali Genel Kurul'da dönemler ayrı ibra edilmeli. Ayrıca o lafa bakmıyormuş adama bakıyormuş. Baktığı adam da benim... Onu da söyliyeyim...

Haberin Devamı

Galatasaray'ın mali tablosu kötü gözükebilir. Ama Galatasaray'ın bir marka değeri var. Galatasaray ayrıca tekrar alevlendi. Bakın kaç tane başkan adayı var. 4. yılıdzı takmak için yol alan bir takım için daha çok başkan adayı çıkacıktır. Bundan da çok memnunum.


'HİSSE SATIŞLARI ÜZERİNDE MÜHENDİSLİK YAPILMIŞ'
24 Şubat 2015'te hisse senedi üzerindeki satış yasağı kalkıyor. O dönemde bazı mühendislik olayları yapılmış hisse satışları üzerinde. Bu durum da SPK'yı kızdırmış. Biz gittik SPK Başkanı ile konuştuk. Bize 25'inden sonra cezanın kalktığını iletti. Hisse senedi satışında başarılı olursak sermeya olacak ve önümüzdeki dönem göreve gelecek arkadaşların eli rahatlayacak.


DERİN GALATASARAY
Derin Galatasaray lafını söyleyenlere bakın, Galatasaray'ı sevmeyenler insanlardır bunlar. Bu lafı söyleyenler Galatasaraylıları savcıya şikayet eden insanlardır. Derin falan değil sadece Galatasaraylılar vardır. Derin Galatasaray diyenler nasıl tarif ediyıor bilemiyorum ama biz Galatasaraylıyız.


'BİR KERE SÖYLEDİM... ADAY DEĞİLİM'
Ben bir kere söyledim ve bitti, tamam. Önümüzdeki dönem başkan adayı değilim. Daha önce de Divan Kurulu'nda Turgay Kıran ısrar etti. Orada da çıktım söyledim, istiyorsanız kutsal kitabı getirin el basayım dedim.


OTEL SAHİBİ BAŞKAN ADAYLARI
Mecidiyeköy'de otel planımız var. Bakın bazı başkan adayı ve otel sahibi kimseler eleştiriyor. Orada otel olmaz diyorlar. Neden olmasın? Senin otelin gibi yokuşta olmayacak, odaları senin otelin gibi küçük olmayacak...


'KADIKÖY'E GİDECEĞİM...'
Biz 2 sene evvel biliyorsunuz Fenerbahçe stadyumunda kupa kazandık. Vermek istemediler. Yarın verelim dediler, ışıkları kapattılar, suları açıp sahayı suladılar... Ben onlar gibi değilim. Belki onlar da utanırlar diye söylüyorum, rakip kupayı kaldırırsa elini sıkarım. Ayrıca bakın neden rakip takım taraftarları diğer stadyumlara giderek maçı izleyemiyor. Umarım Beşiktaş maçımıza hem Fikret Orman hem de Beşiktaşlı taraftarlar gelir ve maçı izlerler. Biz düşman değiliz. Biz insanız... Gezi Olayları'nı hatırlayın, 3 grup birden bir araya geldi. Demek ki bizim ortak noktalarımız var. Bakın yasaklamak demek sorunu daha da büyütmek demek. Tedbirinizi alın ama yasaklamayın. Ben Fenerbahçe stadyumuna maç izlemeye gideceğim. Küfür ederlerse de etsinler, duymayacağım. Ayrıca Galatasaray taraftarının gitmesi için de vilayetten girişimlerim olacak. Dediğim gibi insanlar rakipler birbirini göre göre yapılan işin saçmalığını görecekler. Rekabet olacak tabii ama önemli olan dostluk, insanlık.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!