Duygun Yarsuvat'ın ilk zaferi

Güncelleme Tarihi:

Duygun Yarsuvatın ilk zaferi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2014 16:48

Galatasaray'da Duygun Yarsuvat yönetimi, 66.9 milyon liralık ek bütçe ve Mecidiyeköy'de bulunan arazi ile ilgili istediği yetkiyi, genel kuruldan aldı.

Haberin Devamı

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, olağanüstü mali genel kurul toplantısında, 66,9 milyon lira ek bütçe ve Mecidiyeköy'de bulunan arsanın değerlendirilmesiyle ilgili, oy çokluğuyla genel kuruldan onay aldı.
Türk Telekom Arena'da gerçekleştirilen toplantıda, ek bütçe görüşmelerinin ardından üyeler, yönetim kurulunun talebini oy çokluğuyla kabul etti.

Duygun Yarsuvatın ilk zaferi
YARSUVAT AÇIKLADI: G.SARAY'IN BORCU AKILALMAZ

Yönetimin, gider bütçesinde aşma olması nedeniyle 66,9 milyon liralık ek bütçe ve söz konusu miktarla sınırlı kalmak üzere borçlanma talebi kabul gördü. Revize edilen yeni mali planda, 2014 yılı için 138 milyon 702 bin 459 lira olarak planlanan gelir bütçesi, 103 milyon 513 bin 728 liraya çekildi. 137 milyon 62 bin 281 lira olarak planlanan gider bütçesi de 170 milyon 499 bin 756 liraya çıkarıldı.
Yeni bütçenin gelir gider farkı, eksi yönde 66 milyon 986 bin 28 lira fark oluşturdu.

Haberin Devamı

ÜNAL AYSAL: BEN HİÇ GELİP AĞLAMADIM

DURSUN ÖZBEK: MECİDİYEKÖY'E ALİ SAMİ YEN OTELİ YAPACAĞIZ
Duygun Yarsuvat yönetimi, Mecidiyeköy'de eski Ali Sami Yen Stadı yanında bulunan 2.127,32 metrekarelik arsanın değerlendirilmesiyle ilgili de genel kurul üyelerinden yetki aldı.
Konuyla ilgili üyelere bilgi veren kulüp başkan yardımcısı Dursun Ali Özbek, bu arsaya ofis binası yerine otel yapılmasını daha uygun bulduklarını ve kulüp imkanlarıyla inşa edilecek bu otelin adının da Ali Sami Yen olmasını istediklerini kaydederek, "Konum itibarıyla otel olarak çok daha fazla gelir elde edileceğini hesapladık. Biz otel işletme peşinde değiliz, ama yapılacak çok sıkı anlaşmalarla ileriye dönük olarak buranın getirisi garanti altına alınacaktır" ifadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan ve aralarında Mehmet Helvacı'nın da bulunduğu bazı üyeler, arazinin otel olarak değerlendirilmesi ve adının da Ali Sami Yen olmasıyla ilgili konularda çekincelerini dile getirdiler.
Bunun üzerine tekrar söz alan Özbek, şunları kaydetti:

IŞIN ÇELEBİ: DUYGUN YARSUVAT'IN BENİM HAKKIMDA BÜTÜN SÖYLEDİKLERİ YALAN, YANLIŞ!

ÖZBEK: 200 ODALI VE 5 YILDIZ
"Planladığımız, 200 odalı ve 5 yıldızlı bir oteldir. Kulübe getirisi, kötü bir senaryoyla dahi yılda 5-6 milyon dolar olur. Maliyeti ise bugünden itibaren tüm harcamalarla birlikte 16 milyon dolar tutmaktadır. Getiri faydası net ve açıktır. Ben, 26 yıldır otelcilik sektöründe yatırımcı ve işletmeci olarak deneyimlerime dayanarak söylüyorum. Kar marjı yüksektir. Ali Sami Yen ismi ise çocukluğumdan itibaren bende hep heyecan yaratmıştır. Tabi isminin ne olacağına genel kurul karar verecektir."

Haberin Devamı

Yapılan oylamada üyeler, 5 aleyhte oya karşılık, oy çokluğuyla yönetim kuruluna yetki verdi.
Altı saati aşkın süren genel kurul, Mecidiyeköy'deki arsayla ilgili yapılan yetki oylamasının ardından tamamlandı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!