Duygular açığa çıkacak

Bugün Ay, yönettiği Yengeç Burcu’na giriyor.

Bilinçaltını sembolize eden Ay’ın bütün özellikleri görünür hale gelecek ve geçmişe ait olaylar, yuva, aile bütünlüğü ve anne ile ilgili duygular açığa çıkacak. Akşama doğru Uranüs ve Mars’ı harekete geçirecek. Böylece ortaya konulamamış duygular açığa çıkacak ve son derece yaratıcı çalışmalar yapılacak. Hem geçmiş, hem de geleceğin önem kazanacağı bugün takıntılardan kurtulmak için çok uygun.

Batık Kıta Mu’nun çocukları

Mısırlı rahip-tarihçi Manetho’ya ait bir papirüs, Atlantis bilgeleri (Kralları)’nın idaresindeki 13.900 yıllık bir döneme göndermede bulunuyor. Bu papirüs, Mısır tarihinin başlangıcına denk gelen, yaklaşık 16.000 yıl önceki bir dönemi, Atlantis uygarlığının zirvesi olarak kaydediyor.

Bu papirüste bahsedilen Bilgeler, Atlantis krallarıydı. 13.900 sene hüküm sürdürler. Atlantis 11.500 yıl önce yok oldu. O halde 25.400 yıl önce Atlantis bir krallıktı.’

Semboller, haritalar, fotoğraflar ve açıklamalarıyla ‘Batık Kıta Mu’nun Çocukları’ adlı kitap kayıp bir uygarlığın izlerini günümüz dünyasında sürüyor.

Bütün hayatını Mu Uygarlığını ortaya çıkarmaya adayan James Churchward, elli yılı aşkın bir zamanı içeren araştırmalarının sonuçlarını ve elde ettiği belgeleri ‘Batık Kıta Mu’ adlı eseriyle ortaya koymuş ve Atatürk bu eseri önemli bulmuş olup bizzat incelemiş.

Yaklaşık 12.000 yıl önce battığı varsayılan Mu Uygarlığının izlerini süren ve bu uğurda hemen bütün dünyayı dolaşan James Churchward’ın ortaya koyduğu belgeler karanlık tarihe ışık tutmakla kalmıyor aynı zamanda başka coğrafyalarda yaşamış başka kültürlerin Hind, Peru, Maya, İnka, Mısır ve daha pek çok uygarlığın ortak motiflerinin kaynağını işaret ediyor.

Ercan Arısoy’un çevirisini yaptığı ‘Ege Meta Yayınları’ndan çıkan ‘Batık Kıta Mu’nun çocukları’ adlı kitap insanlığın geçmişini merak edenler için bir kaynak niteliğini taşıyor. Ayrıca tarih ve kültürlerle ilgilenenlerin kütüphanelerinde mutlaka bulunması gereken bir eser.
Yazarın Tüm Yazıları