Duyarlı konularda öncü gazete

Seçkin TÜRESAY
Haberin Devamı

Hürriyet, Türk kamuoyunun duyarlı olduğu, birinci sırada önem verdiği konulardaki haberleri iletmenin sorumluluğunu, her zaman taşımış, öncü olmuştur.

Atatürk ve Atatürkçülük, Türkiye'nin bugünü ve geleceği açısından vazgeçilmez iki kavramdır.

Gazeteniz, yayın hayatında modern Türkiye'nin kurucusu Atatürk konusunda duyarlılık göstermiş, ilkelerinden ödün verilmesine karşı mücadele vermiştir.

Dünyanın en ünlü dergilerinden Time'ın, 20. yüzyılın en önemli 100 şahsiyetini seçmek üzere başlattığı anketi Türk kamuoyuna Hürriyet duyurdu. Her zamanki öncülüğüyle, ‘‘Haydi oylar Ata'ya'' kampanyası başlattı. Şimdi, Atatürk ankette zirveyi zorluyor.

Katılım oranının yüksekliği, Türkiye'de ve dünyanın değişik ülkelerinde yaşayan insanların Atatürk'ü, bu yüzyılın önemli bir lideri olarak kabul ettiklerinin göstergesidir.

Bu anket bir gerçeği göstermektedir ki Atatürk uluslararası çapta bir liderdir, devrimleri de bütün dünyayı etkilemiştir. Time'ın anketi bir başka gerçeğin altını çizmemizi zorunlu kılmaktadır.

Türkiye'de Atatürk karşıtı olanların, dünya yörüngesinin dışında kalışını da kanıtlamaktadır.

ARKADAŞIMIZ CESUR SERT'İN BAŞARISI

Dustin Hoffman ile Sting'in Türkiye'yi ziyaretleri, ülkemizin dünyaya tanıtılması için önemli bir fırsat oldu.

Çünkü, doğamızın güzelliklerini duyanlar buraya gelmeden insanımızın doğasının güzelliğini anlayamazlar. Güneşin sıcaklığı ile insanımızın sıcaklığı bir arada, gerçekten, gelen yabancıları bu toprağa ve bu toprağın insanına bağlar.

Hoffman ve Sting de bu kuralı bozmadılar, birer Türk dostu oldular.

Arkadaşımız Cesur Sert'in haberi ve fotoğrafları, Daily Telegraph'ta sayfanın üçte birini kaplayan büyüklükte yayınlandı.

Birçok ünlü yabancının ziyaret haberlerini ve fotoğraflarını bütün dünya Hürriyet'in muhabirlerinden görür ve okur.

Arkadaşımız Cesur Sert, başarılı gazeteciliğiyle, hem uluslararası alanda ün kazandı, hem de iki dost kazanmamıza yardımcı oldu.

HÜRRİYET, LE PEN İLE KONUŞTU

Necmettin Erbakan'ın Le Pen ile görüşmesinin ayrıntısını gene Hürriyet'te okudunuz.

Fransa'nın aşırı sağcı liderinin Erbakan'la buluşması, Refah Partisi'nin yurtdışındaki siyasal tercihini göstermesi açısından da ayrı bir önem taşıyordu.

Erbakan ve Refah Partisi yetkilileri susarken, Le Pen konuştu.

Hürriyet, gazetecilik anlayışında şeffaflığı seçmiştir. O nedenle tüm gerçekleri kamuoyunun bilmesini ister ve üzerine düşeni yapar.

Türk kamuoyu, kapalı kapılar ardındaki görüşmenin ayrıntısını Le Pen'in ağzından Hürriyet aracılığıyla öğrendi.

Mutlu haftalar dileğiyle.

Yazarın Tüm Yazıları