Düşünceler derinleşecek

Bugün bilinçaltının derinlerinden yükselen güzel duygular ilham verici ve yaratıcı bir biçimde açığa çıkabilir.

Yengeç burcuna giren Ay, Venüs ile kavuşum yaparken, aynı zamanda Mars ve Uranüs’e uyumlu etkiler gönderecek. Akşama doğru geri giden Merkür’ü uyumlu bir etkiyle harekete geçirecek ve düşüncelerin derinleşmesini sağlayacak. Özellikle Su ve Toprak burçlarının ilk on günlük devresinde doğanlar, gökyüzünün bu konumundan etkilenecekler.

Kader çarkı veya şans tekerleği

Dünyanın en eski falı olarak bilinen Tarot, iki farklı desteden oluşur. Arkana Major ve Arkana Minor olarak bilinen destelerden ilki yani ‘Büyük Arkana’ 22 karttan oluşan bir destedir ve kartlar yanyana bir daire oluşturacak şekilde dizildiği zaman insanlığın evrimini anlatır. Minör kartlar ise 56 karttan oluşur, asıl Tarot kartlarına yani Arkana Major desteye sonradan ilave olmuştur.

Büyük Arkana olarak bilinen 22 kartın 10’uncu kartı ‘Wheel of Fortuna’ (Kader Çarkı)dır. Kaderin değişim zamanı geldiğini işaret eder. Hiçbir şeyin aynı şekilde devam etmeyeceğini söyler.

Altı çubuklu tekerlek ile sembolize edilen bu motif, bütün kültürlerde karşımıza çıkar ve ‘Dönen dünyanın simgesi’ olarak bilinir. Tekerleğin icadı ile ortaya çıktığı düşünülecek olursa Eski Sümer ile birlikte oluştuğunu söyleyebiliriz. Fakat araştırmalar Eski Sümer (MÖ. 3500) döneminden daha eski dönemlere ait kalıntılarda bulunduğunu işaret ediyor. Mesela İran’ın gelişmiş neolitik döneme ait muhteşem keramik kapları üzerinde (MÖ. 4500) tekerlek sembolü ile karşılaşıldı.

Bu motifle ilgili incelemeleri daha da ileri götürerek (MÖ. 18.000) ‘Svastika’ sembolü ile karşılaşabiliriz.

En eski zamanlarda altı çubuklu tekerlek motifi, hareket halinde bulunan ve gelişen dünyanın sembolü, şans tekerleği iken sonradan karamsar duyguların, ızdırabın simgesi haline geliyor.

Yükseliş ve düşüş.

Sürekli tekrarlayan döngünün ızdırabı ve bundan kurtulmaya yönelik gelişen ‘ruhun kurtuluşu’ felsefesiyle bütünleşiyor. Bununla birlikte gelişen ‘Yeniden doğmak’ (Reenkarnasyon) fikrinin tekrarlayan doğum çemberinden kurtulup aydınlanma sürecini başlatmış oluyor.

Tıpkı Tarot kartlarının sembolize ettiği anlam ile örtüşüyor. Dünyanın yükselişi sona eriyor veya tersine dönüyor ve aynı tekerlek bu kez talihsizliği, ızdırabı ve tekrarlayan döngüden kurtuluşu sembolize etmeye başlıyor.

Astrolojik ilişkiler

Gerçekten ilginç bir süreç içinde bulunuyorsunuz. Fakat sizin doğum haritanızda Uranüs etkisi güçlü olduğu için farklı olandan hoşlanıyorsunuz.

Aykırı, isyankar ve kabul görülen değerlerin dışına çıkmak için hissettiğiniz kuvvetli dürtünün nedeni bu. Ve buna bağlı olarak birden başlayan ve biten aşklar yaşarsınız. Ay, Uranüs, Venüs kavuşumunda doğmuşsunuz. Şu sıralarda Uranüs bu kavuşumu tetiklemeye başlıyor ve şimdiye kadar davranışlarınızı belirleyen duygularınızı değiştirecek olaylarla karşılaşıyorsunuz.

Ancak kendinizi olaylara kaptırmak yerine dikkatle düşünün ve ihtiyacınız olan değişikliği kendiniz yapın. 2005 yılı sizin için başarılı olacak ve bambaşka biri olarak çevrenizi şaşırtacaksınız.

RUMUZ: AŞK ÜÇGENİ
Yazarın Tüm Yazıları