Düsseldorf lige çıktı, taraftar sahaya girdi

Güncelleme Tarihi:

Düsseldorf lige çıktı, taraftar sahaya girdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2012 09:22

Almanya 2. Futbol Ligi;ni 3. sırada tamamlayan Fortuna Düsseldorf, sahasında Almanya Birinci Ligi'ni 16. sırada tamamlayan Hertha Berlin ile 2-2 kalarak Bundesliga'ya yükseldi.

Düsseldorf Esprit Arena'da oynanan karşılaşmada, ev sahibi ekip 1. dakikada Maximilian Beister;in golüyle 1-0 öne geçti.

Hertha Berlin, Aenis Ben-Hatira;nın 23. dakikada attığı golle 1-1'lik eşitliği sağladı. Maçın ilk yarısı bu sonuçla tamamlandı.

Çekişmeli geçen karşılaşmada, Fortuna Düsseldorf 59. dakikada Ranisav Jovanovic;in golü ile yeniden öne geçti: 2-1.

Ben-Hatira;nın 54. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan konuk ekip, 85. dakikada Raffael'in attığı golle skoru 2-2 yaptı ve yeniden umutlandı.

60. ve 86. dakikalarda taraftarların havai fişek patlatması, meşaleler yakması ve bunların sahaya atılması maçın bir süre durmasına sebep oldu. Karşılaşmanın hakemi Wolfgang Stark, 90 dakikaya 7 dakika ek süre verdi.

Uzatmalar oynanırken, sahaya çok sayıda taraftarın girmesi nedeniyle Stark soyunma odasında gitti ve taraftarların tribüne dönmesini bekledi.

Stark, seyircilerin yeniden tribünde yer almasıyla karşılaşmanın devam edeceğine karar verdi.

Kalan sürede başka gol olmadı ve maç 2-2 berabere bitti.

İlk maçta 2-1 galip gelen Fortuna Düsseldorf, bu sonuçla Bundesliga;ya yükseldi.

Hertha Berlin'in ise, maçta çıkan olaylar nedeniyle maçın sonucuna itiraz edeceği ve maçın tekrarlanmasını isteyeceği bildirildi.

Bundesliga'da mücadele edecek olan üçüncü takım, Bundesliga'da sezonu 16. sırada tamamlayan ile 2. Ligi 3. sırada tamamlayan takımlar arasında oynanan baraj maçları ile belirleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!