Dursun Özbek: 'UEFA 1+1 yıllık men istiyor'

Güncelleme Tarihi:

Dursun Özbek: UEFA 1+1 yıllık men istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2016 17:07

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, UEFA'nın sarı kırmızılı kulüple ilgili şok düşüncesini açıkladı: “2016 sezon bitimine kadar, 134 milyon Euro zararı kapatmamız mümkün görünmüyor. UEFA inceleme komitesi üst kurulunun mütallasına göre; Galatasaray’ın 1+1 yıl Avrupa’dan men edilmesini istiyor. Bu bir karar değildir, sadece mütalaadır.”

Haberin Devamı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, UEFA inceleme komitesi üst kurulunun mütalaasında sarı kırmızılı kulübün 1+1 yıl Avrupa’dan men edilmesini istediğini açıkladı... Dün, UEFA’dan kendilerine gelen mektupla ilgili açıklamalarda bulunan Özbek şunları söyledi...

- Galatasaray herşeyi doğru mu yaptı? Bazı eksikliklerimiz oldu. Süreç içerisinde halının altına süpürdük. Finansal olarak bazı eksikliklerimiz oldu. Avrupa’da futbolun patronu UEFA. UEFA 2009 yılında bazı maksatlar çerçevesinde futbol gibi çok güzel bir oyunun içine kara paranın girmemesi için bir amaç uğruna bir yapılanmayı başlattı.

"UEFA İLK OLARAK GALATASARAY'I HEDEF ALDI"
- Fair-Play’i Avrupa futboluna getirdi. Futbolu korumak ve marka değerini yükseltmek için adı üstünde Fair bir olay olarak devam etmesi için bu kurulu oluşturdu.Galatasaray o dönemde Avrupa’da en çok gözüken futbol takımı... Şampiyonlar Ligi’ne diğer takımlardan çok daha fazla katılmış ve Türkiye’yi başarıyla temsil etmiş bir kulüp. İlk aşamada Galatasaray’ı hedef aldı. Galatasaray’ı hedef aldı derken en çok gözüken kulüp bizdik. Zarar artışımızı gören UEFA buraya gelerek bunun kabul edilmeyen birşey olduğunu belirtmiş ve 200 bin Euro ceza kesmiştir. 

Haberin Devamı

- 2016 sezon bitimine kadar, 134 milyon Euro zararı kapatmamız mümkün görünmüyor. UEFA inceleme komitesi üst kurulunun mütallasına göre; Galatasaray’ın 1+1 yıl Avrupa’dan men edilmesini istiyor. Bu bir karar değildir, sadece mütalladır. Şubat ayının sonuna doğru komite bizi yeniden ağırlayacak, görüşlerimizi belirteceğiz, Galatasaray’ın zarar görmemesi için elimizden geleni yapacağız.

Dursun Özbek: UEFA 1+1 yıllık men istiyor

Galatasaray'da son 3 sezonun zarar rakamı:

160 MİLYON EURO

UEFA FFP kriterleri kapsamında ceza kuruluna sevk edilen Galatasaray’ı, mevcut tabloya sürükleyen tablo ortaya çıktı...

Mayıs 2013’te 200 bin Euro para cezasına çarptırılan Galatasaray, UEFA’nın müsaade ettiği 3 yıllık 30 milyon Euro zarar kısıtlamasını 130 milyon Euro aştı.
Eski başkan Ünal Aysal döneminde UEFA’nın takibine giren sarı kırmızılılar, bu zarar tablosunu düzeltmek yerine, daha da katlayınca sonuç kaçınılmaz oldu.
Geçen 3 sezonu kapsayan zarar rakamı 160 milyon Euro’ya geldi... UEFA, 3 sezonda bu rakamı Galatasaray’ın 30 milyon Euro’ya düşürmesini istedi. Ancak, tüm takım dahi satılsa 130 milyon Euro kar edilemiyor.

Haberin Devamı

İŞTE O TABLO
2012-2013 sezonu: 30 milyon Euro
2013-2014 sezonu: 70 milyon Euro
2014-2015 sezonu: 60 milyon Euro
TOPLAM: 160 milyon Euro

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!