Dursun Özbek kimdir? Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu vaat eden başkan…

Güncelleme Tarihi:

Dursun Özbek kimdir Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu vaat eden başkan…
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2015 22:18

Galatasaray yeni başkanını seçti: Dursun Özbek… Peki Dursun Özbek kimdir? Kaç yaşında? Hangi mesleği yapıyor? Şimdiye kadar Galatasaray'da hangi görevlerde bulundu? Dursun Özbek’in vaatleri nelerdi?

Haberin Devamı

Dursun Özbek, Galatasaray’ın yeni başkanı olarak seçildi.

Dursun Özbek, 1949 Giresun doğumlu. Galatasaray Lisesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü mezunu. 1974 yılından beri otomotiv sektöründe faaliyet gösteren Özbek, 1988 yılından beri ise turizm sektöründe Nippon ve Point Hotel zincirleriyle İstanbul'da, Kimeros ve Mabiche otelleriyle de Antalya'da hem yatırımcı hem de işletmeci olarak faaliyet gösteriyor.. Evli ve iki çocuk babasıdır. 2011 yılında Ünal Aysal'ın yönetiminde yer alan ancak daha sonra listeden kendi isteğiyle çıkarılan Özbek, 2014 yılında Duygun Yarsuvatl'ın başkanlığında Galatasaray SK Yönetim Kurulu'na seçildi ve Başkan yardımcısı oldu.

DURSUN ÖZBEK’İN VAATLERİ

Otel projesi

Mecidiyeköy'de eski Ali Sami Yen Stadı'nın yanında bulunan alana Galatasaray adına bir otel inşa etmek için çalışmalar yaptı. Otel inşaatı hızlı bir şekilde başlatıldı. Özbek, Galatasaray'ın otelden yılda en az 5 milyon Dolar kazanacağı vaadini vermişti.

Haberin Devamı

Hamza Hamzaoğlu ile yola devam

Futbol takımında istikrardan yana olan Dursun Özbek, çalışmalarından son derece memnun olduğu Hamza Hamzaoğlu ile yola devam etmeyi düşünüyor. Özbek, Hamzaoğlu'nun takımda kalacağını açıklamıştı.

"İki senede düzlüğe çıkacağız"

Özbek, Galatasaray'ın mali açıdan dar bir dönemde olduğunun hatırlatılması üzerine, "İki sene yeter. Daha da çabuk olabilir. Galatasaraylılar bu borçtan korkmasın. Galatasaray'ın sıkıntısı bölünmüşlüktür." açıklamasında bulunmuştu.

Galatasaray'ı kimse satamaz

Başkan Özbek, seçilmeden önce Sarı-Kırmızılı takımın Ruslar'a satılacağı dedikodusu üzerine, "Galatasaray'ı kimse satamaz. Kimse de alamaz." demişti.

"Sıfır kavga, sıfır problem"

Dursun Özbek, Fenerbahçe ile ilişkiler konusunda ise şunları söylemişti:

"G.Saray’da Duygun Hoca’nın bir duruşu var. Sıfır kavga, sıfır problem. Düşmanlık yok rekabet var. Bizim felsefemiz bu. Spor bir yarışma ve şovdur. Müşterek menfaatlerimiz için birlikte çalışacağız ama sahada kıyasıya rekabete devam."

Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluk

Haberin Devamı

Çiçeği burnunda başkan, Galatasaray'ın UEFA'da şampiyon olduğunu ve sıra Şampiyonlar Ligi'ne geldiğini belirtmişti. Özbek, başkan olacak kişilerin bu hedefleri amaçlaması gerektiğini ifade etmişti.

DURSUN ÖZBEK’İN YÖNETİM LİSTESİ

Yönetim kurulu asli üye: Cengiz Özyalçın, A. Nasuhi Sezgin, Eşref Alaçayır, Cüneyt Tanman, Can Topsakal, Fatih İşbecer, Tayfun Demir, İsmail Sarıkaya, Ural Aküzüm, Tarık Taşar.

Yönetim kurulu yedek üye: Alper Narman, Murat Atay, Ali Yüce, Burçin Aslan, Selim Arda Üçer.

Denetim kurulu asli üye: Cengiz Ergani, Ahmet Cebeci, Cevat Genç.

Denetim kurulu yedek üye: Metin Sinan Aslan, Tolga Erem, Kerem Selahattin Ergün.

Disiplin kurulu asli üye: Oğuz Evrenos, Okan Tekinşen, Cemal Burnaz, Alparslan Karagülle, Oral Yılmaz, Celal Emon, Can Baydarol.

Disiplin kurulu yedek üye: Mustafa Tanrıyar, Derya Göbelek, Esat Erdem, Hakan Ünasaler, Vedat Gürer.

Sicil kurulu asli üye: Serdar Eder, Çetin Öztürk, Hayri Gürkan Eliçin, Mesut Karaarslan, Ali Tüzmen, A. Esat Tansev, Özcan Karamahmutoğlu.

Sicil kurulu yedek üye: Nihal Özfırat, Ömer Faruk Dak, Hakan Melek.

BAKMADAN GEÇME!