Dursun Özbek: Hayatımda kimseyle kavga etmedim, etmem de...

Güncelleme Tarihi:

Dursun Özbek: Hayatımda kimseyle kavga etmedim, etmem de...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2015 18:26

Galatasaray Başkanlığı'na aday olan Dursun Özbek, seçilmesi durumunda nasıl bir yönetici olacağı konusunda önemli bir ipucu verdi: "Hayatımda kimseyle kavga etmedim, etmem de..."

Haberin Devamı

Galatasaray'ın mayıs ayında yapılacak başkanlık seçiminde aday olan Dursun Özbek, GS TV'nin canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. İşte Özbek'in sözleri:

'Galatasaray'a hizmet benim için onur'

"Her şeyinizi borçlu olduğunuz camia sizden hizmet talep ediyorsa 'Hayır' demek mümkün değil. Bir saniye bile düşünmedim. Ne olacağı hiç önemli değil. Başkan yardımcılığı olabilir, başkanlık olabilir... Galatasaray'a hizmet etmek benim için onurdur. Galatasaray sahip olduğu marka değeri ve 25 milyon taraftarıyla bugün hiç öyle basına yansıyan tarzda bir pozisyonu yok. Galatasaray'ın, Galatasaray'a aşkla hizmet edildiği takdirde çok kısa sürede daha üst seviyeye bu sorunlardan arınmış olarak çıkması son derece kolay."

'Şirketlerden maksimum verim alacağız'

Haberin Devamı

"Galatasaray Spor Kulübü bir dernek. Dernek de vakıflar gibi kamuya fayda üreten kuruluşlardır. Galatasaray Spor Kulübü'nün derneğinin altında anonim şirketler var. Bu anonim şirketler Galatasaray'a kan pompalar. Galatasaray'ın şirketlerinden maksimum verim ve gelir alacağız."

Dursun Özbek: Hayatımda kimseyle kavga etmedim, etmem de...

'Otel 16 ay sonra bitecek'

"Otel projesini inceledim. Güzel emek vermişler. İnşaatına başladık. Galatasaray'a büyük gelir getirecek. Otelin inşaatı 16 ay sonra tamamlanacak. Burada mühim olan buranın hak ettiği değere göre işletilmesi ve kiralanması. Önemsiyorum. Güzel bir proje."

'8-9 senede 1 milyar TL ciro'

"Mağazıcılık bizim çıkış noktalarımızdan birisi. 8-9 sene zarfında 1 milyar TL ciroya kadar gidebilecek bir projeksiyon hazırlandı. Gelişmek ve büyütmek sizin kabiliyetinize kalmış. Avrupa'nın büyük kulüplerin ulaştığı rakamlara bakın. Burada hassas nokta bu çalışmaya var mısınız, yok musunuz?"

'Taçspor, yılda 4 milyon TL tasarruf sağlayacak'

"Taçspor bir tenis kulübü. Ben de 30 seneye yakındır tenis oynayan biriyim. Taçspor'u da biliyordum. Taçspor'un Galatasaray'a kazandırılması Ünal Aysal döneminde olmuştur. Biz seçildikten sonra önümüze geldi Taçspor. Konuyu hem sportif anlamda hem de geçmişteki değerleriyle bildiğim için Duygun Hoca, Taçspor'la benim ilgilenmemi istedi. Son derece mükemmel bir tesis. Tamamen rezidan bir bölgenin içinde bulunuyor. Galatasaray olarak amatör sporlarımızı burada toplamayı planlıyoruz. Tenis şubesi de açılacak. Buranın kamp yapma imkanı da var. Şu anda oda sayısı az fakat küçük bir takımla rahatlıkla basketbol, voleybol takımlarımızın burada kamp yapmasını sağlayabiliriz. Burası geliştiği zaman yaklaşık senede 4 milyon TL civarında bir tasarruf sağlayacak. Tesisin bizatihi kendi verdiği hizmetler itibariyle senede yaklaşık 1.5-2 milyon TL kârlılığı var. Son derece güzel bir lokasyonu var. Son derece iyi yapılmış bir tesis. Bizzat ilgileniyorum. Galatasaray bayrağını orada dalgalandıyoruz."

Haberin Devamı

Yönetim kurulunda kimler yer alacak?

"Yönetim kurulunun tarifi baktığınız açıya bağlı olarak değişebilir. Bana göre yönetim kurulu şu demektir: Hizmet ettiği sektörün veya kurumun ihtiyaçlarını ve problemlerini bilen, bu kuruma hizmet aşkıyla yanan, tutuşan kişilerin oluşturduğu bir kuruldur. Galatasaray Spor Kulübü Derneği'nin neye ihtiyacı var? Galatasaray'ın üst düzey bir spor kulübü olarak görülebilmesi için bugüne kadar ne yapılmış, bundan sonra neye ihtiyacı var? Önce bunu tespit ettim. Bu ihtiyaca cevap verebilecek Galatasaraylılarla görüşüyorum. Bu yönetim kurulunda çalışabilecek insanların peşindeyim. Bu manada Galatasaraylıların bu hizmet yarışında görevden kaçmaması lazım. Her ne halde olursa olsun Galatasaray'ın ihtiyacı olduğu anda bu hizmetten kaçılması mümkün olamaz. Dolayısıyla benim yönetim kurulum bu anlayış tarzından insanlarla oluşacak. Mevcut yönetim kurulu son derece uyumlu çalışıyor. Arkadaşlarıma çağrı yaptım. Onlarla çalışmak istediğimi belirttim. Şimdi top onlarda. Henüz liste hazırlığını yapmadım."

Haberin Devamı

'Ali Dürüst'le çalışmak isterim'

"Ben Ali Dürüst'ün ağabeyiyim. Elbette onunla çalışmak isterim. Ali Dürüst'le kim çalışmak istemez! Onunla çalışmak benim arzum. Kimse hakkında negatif bir şey söyleyemez. Başarılı olması için de kişisel olarak her türlü desteği veriyorum. Albayrak'la beraber son derece iyi götürüyorlar."

Dursun Özbek: Hayatımda kimseyle kavga etmedim, etmem de...

'Hamza Hamzaoğlu'yla uzun yıllar devam edeceğim'

"Hamza Hamzaoğlu'nu çok eskiden beri tanıyorum. Beyefendiliğiyle, sportif yaşantısıyla bu görevi son derece hak etti. Seçilirsek Hamza ile uzun vadede devam etmek arzusundayım. Her sene muhtelif şekilleri denedik. Artık yeter. Galatasaray'ın daha fazla tecrübeye ihtiyacı yok. Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray'ın evladıdır. Bu manada benim başka bir alternatifim yok. Seçilirsem Hamza Hamzaoğlu, çalışacağım yegane adam."

Haberin Devamı

'Bu sene en büyük hedef 4. yıldız'

"Bu sene Galatasaray'ın en büyük hedefi dördüncü yıldızı takmak. Seçilirsek orta vadede Florya'da ne olur? Bir defa burada şunu çok önemsiyorum. Az önce anlatmaya çalıştım. Kesinlikle Galatasaray Sportif A.Ş.'nin yönetim kurulunda başkan veya bu manada birisi olacak. Biz Galatasaray'ın her değerinden maksimum verimi almak üzere geliyoruz. Ali Sami Yen başkanımız kulübü kurduğu zaman bir hedef koydu. Bu hedefe gitmenin yolu bunları önemsemekten geçer. Yönetimde çalışan ve işinin başında olan insanlara ihtiyacımız var."

'Hayatımda kimseyle kavga etmedim, etmem'

"1950'den bu yana hayatıma baktığım zaman 65 seneden beri kimseyle kavga etmedim. Benim kavga denecek manada kimseyle kavgam olmadı. Ticari hayatımda çekişmem olmadı. Bankalarla bir gün temerrüde düşmedim. Bir gün alacaklı kapıma gelmedi. Ben böyle biriyim. Mücadele yüksek seviyede fakat çekişme ve kavga hiç hayatımın içinde olmadı. Bu saatten sonra da bunun değişmesi mümkün değil. Böyle bir başkanlık profili çizmek istiyorum."

Haberin Devamı

Adama göre iş değil işe göre adam!

"Basketbol bizde kağıt üzerinde amatör şube seviyesinde ancak amatörlükten çok uzak bir pozisyonda. Kendi içimizde bir fon yaratmak istiyoruz. Özellikle basketbola büyük ölçüde harcayacağız. Biz basketbolda da başarıyı ço önemsiyoruz. Bunu yaparken mali disiplini hiçbir zaman gözden kaçırmayacağımız bir tarzda yapmalıyız. Rekabet içinde olduğumuz takımların büyük kısmı kurumsal takımlar. Onlarla bütçe manasında değil de sahadaki skor manasında yarışmak çok daha önemli. Basketbol şubesinde de kaynaklarımızı oluşturduk. Bütçemizin elverdiği ölçüde şampiyonluğa oynayacak bir takım kuracağız. Yönetim kurulunda basketbolu bilen, basketbolun içinde gelen isimler de yer alacak. Adama göre iş değil de işe göre adamın olduğu bir yönetim teşkil etmek istiyorum. Bu yönde güzel çalışmalarım var.

Voleybol da basketbol gibi ihmal etmemizin imkansız olduğu bir branş. Bir taraftan harcamaları kısarken bir taraftan mevcut bütçelerimizi tamamen sportif başarı odaklı harcamanın peşindeyiz. Oluşturmayı düşündüğümüz yönetimde sportif başarı hedeflerinden hiçbir şekilde fedakarlık yok. Hedefim bu."

Dursun Özbek: Hayatımda kimseyle kavga etmedim, etmem de...

'Ünal Ağabey çok nazik ve centilmen bir insan'

"Ünal Ağabey son derece nazik ve centilmen bir insan. Çok sevdiğim bir ağabeyim. Kendisiyle bir iş görüşmesi yaptık. Benim Galatasaray Spor Kulübü'nde hizmet etmemi isteyen birisi. Kendisi beni iyi tanıyor. Beni teşvik etmiştir. Şunu al ya da bunu al veya şunu göreve getir diye bir talebi olmadı."

'Bazı geceler uyku uyuyamıyorum'

"Bazı geceler heyecandan uyku uyumadığım zamanlar oluyor. Birçok maçı gece rüyamda seyrettiğimi hatırlıyorum. Bu heyecanı fazlasıyla yaşıyorum. Sadece ben değil diğer yönetim kurulu arkadaşlarım da aynı heyecanı taşıyor. Bizim 4. yıldızı takmamız kaçınılmaz. 4. yıldıza odaklıyız ve takacağız. Seçim son derece enteresan bir tarihe denk geliyor ama Florya'yı etkilemeyecek. Taraftarlarımıza bu sezon şampiyonluk ve 4. yıldız sözü veriyorum. "

Transfer konusu

"Galatasaray'ın eksiği neyse o manada teknik adamdan rapor alırım. Bir transfer politikası güdeceksek bu politikayı ilgili insanların ortak aklıyla güdeceğiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!