Durmayı bilmiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Durmayı bilmiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2012 23:43

Samet Aybaba İnönü Stadı’nda attıkları kadar gol yemelerinin düşündürücü olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Beşiktaş Teknik Direktörü, Bursaspor maçında oyuncularının kendisine kötü mesaj verdiğini belirtti, “Tehlikeli bir durumla karşı karşıyayız. Futbolda hücum kadar savunma da var” dedi.

NEFESLERİ kesen Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrası siyah beyazlıların hocası Samet Aybaba ilginç bir tespitte bulundu... Evleri olan İnönü Stadı’nda rakip kim olursa olsun 3 gol attıkları bir maçta 3 gol yemelerinin düşündürücü olduğunun altını çizen Aybaba, “Kazanma arzusu gözümüzü karartıyor. Durmayı bilmiyoruz” dedi.
Takımın yediği gollerle kendisine kötü mesajlar verdiğini belirten ve bu konuda Futbol Komitesi üyesi Ahmet Kavalcı ile dertleşen Samet Aybaba, “Yediğimiz 3 gole aklım takıldı. Bunun olmaması gerekir. Tehlikeli bir durumla karşı karşıyayız. Futbolcularımın içinde sürekli kazanma arzusu var. Ama bu bize pahalıya patlıyor. Daha fazla gol atmak ve galibiyet için sahaya çıkan oyuncularımın gözü kararıyor. Savunmayı unutuyorlar. Maçın 90 dakika olduğunun bilincinde değiller. Bu durumu en kısa sürede değiştermem gerekiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

TOPA SAHİP OLUP RAKİBİ OYNATMAMALIYIZ

KAFASINDAKİ önlem paketiyle ilgili bilgiler de veren Teknik Direktör Samet Aybaba, yapmak istediklerini şöyle sıraladı...
1- Rakip kim olursa olsun yediğimizden fazlasını atmak için tüm oyuncular rakip sahaya akın ediyor. Bu yüzden savunmada büyük gedik veriyoruz. Bu durum en kısa sürede ortadan kalkacak.
2- Savunmadaki oyuncularımız üst düzeyde. Yetenekli isimler. Milli formayı giyiyorlar. Ancak, orta sahadan defansa destek gelmiyor. Rakip elini kolunu sallayarak kalemize gelmeyecek.
3- Orta alanda çok top kapıyoruz. Ancak, bu topları hücum oyuncularımıza aktarmakta zorlanıyoruz. Bu bölgedeki bireysel hatalar kalemizde golle sonuçlanıyor. Bu arıza giderilmeli.
4- İdmanlarda da üzerinde durduğumuz bir konu var. Sürekli ayağa top yapılmasını istiyorum. Bunu oyun geneline yaymalıyız. Beklenen çizgiye gelemedik. Topa daha fazla sahip olmalıyız.
5- Bazı oyuncularımızın topla oynama sevdası var. Çalım sevdaları var. Bu yüzden rakip çabuk kontratağa kalkıyor. Hücum oyuncularımız boş koşularda topla buluşamıyor. Rakibin eli güçlendirilmemeli.
6- Savunma hücumdan başlar felsefesini maç içinde unutuyoruz. Forvetteki arkadaşlar, orta sahaya ve zaman zaman da savunmaya destek sağlamıyorlar. Bunu yapmazsak, maç kazanmak zorlaşır.
7- Çok koşuyoruz, çok mücadele ediyoruz. Belki de Beşiktaş tarihinin en çok koşan takımıyız. Ancak, bazı yerlerde eksiklerimiz var. Devre arasında takıma mutlaka takviye yapmamız gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!