Dünyanın gözü artık Türkiye'de

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın gözü artık Türkiyede
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2016 13:57

Sadece Türk futbolunda değil, dünyada da scouting sektörüne yön veren uzmanlardan olan Tarkan Batgün, Spor Toto 2. ve 3. Lig oyuncularını dünyaya lanse edecek bir projeye daha imza attı. 

Haberin Devamı

3 Ekim Pazartesi günü 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Desteği ile '90 Dakikada Wyscout' adlı 'Wyscout Futbol Gelişim Programı Lansmanı ve Projesi Semineri' Medipol Başakşehir Kulübü Stadyumu konferans salonunda Wyscout Sorumlusu Tarkan Batgün moderatörlüğünde yapıldı. Lig Radyo programcılarından Yetkin Etkin sunuculuğunda naklen yayınlanan programa 2. 3. Ligler Kulüpler Birliği adına Karagümrükspor Başkanı Cengiz Günaydın ve Pazarspor Başkanı Hüseyin Yangın'ın yanı sıra, Genç Milli Takımlar Sorumlusu Mehmet Hacıoğlu, Teknik Direktör Koray Palaz, Fenerbahçe Scouting ekibinden Saffet Akbaş ve Wyscout Kurucu CEO'su Matteo Campodonico konuşmacı olarak katıldı.

Spor Toto 2. ve 3. Lig başkanlarının ve teknik kadrolarının bir çoğunun katıldığı etkinlik bu liglerin yurt dışına açılımı adına Türk futboluna katma değer katan bir proje olarak tarihe geçti.

Haberin Devamı

Dünyanın gözü artık Türkiyede
BÜYÜK BİR PROJE
Projenin ana amacının 2. ve 3. lig takımlarının kendi iç sahalarında çektikleri maç görüntülerini Wyscout Platformuna yüklemesi karşılığında takımlara temin edilecek ücretsiz Wyscout hesapları ile tüm dünya liglerinde 800'den fazla kulübün üyesi olduğu görüntü platformunda yer almasını sağlayarak Türk futbolcu ihracatına ivme kazandırmak olduğu açıklandı.

Projeye katılım sağlayan kulüp başkan ve teknik ekiplerinin hem kendi liglerinin maç ve oyuncu görüntülerini Wyscout platformunda takip edebilecekler; hem platformda yer alan U17-U19-U21 Gençlik Geliştirme Lig Maçlarını, hem de TFF 1. Lig ve Süper Lig kulüplerinde oynanan maçlar içerisindeki tüm oyuncuları detaylı olarak inceleyebilecek duruma gelecekler. Wyscout'un bir sezonluğuna projeye katılan ekiplere ücretsiz üyelik sağlayacak olması ve bu konuda Wyscout firmasının yaptığı hatırı sayılır server yatırımı belki de yurt dışından Türkiye'ye futbol sektöründe yapılan yatırımların ilki olacak.

BATGÜN: "TÜRKİYE'DE YEPYENİ BİR DEVİR BAŞLATIYORUZ"
Seminerde konuşma yapan Batgün, "Niye bizim liglerimizden futbolcu ihracatı olmuyor sorusunu cevaplamak için ulema olmak gerekmiyor. Türk futbolunda artık alt liglerimizde de bilimin öne çıkacağı, istatistiki ve görüntüsel oyuncu enformasyonunun yaygınlaşacağı, transferlerin duyarak değil, görerek yapılacağı bir devir başlamak üzere. Artık alt liglerimizde futbolcuları görmeden transfer etme dönemi bitiyor. Wyscout ailesi olarak, bu bağlamda yepyeni futbolcuların sadece Türk futbolunun değil, dünya futbolunun vitrinine çıkacağını düşünmekteyiz" dedi.

Haberin Devamı

Tarkan Batgün sözlerini şöyle bitirdi: "Teknik kadrolar için de görüntülü olarak rakip izleme dönemi başlıyor. Artık antrenörlerimiz rakiplerinin maçlarını haftalık olarak takip edip görsel analizlerini platformda bulunan istatistiki veriler ile de birleştirip hem kendi gelişimlerine, hem de oyuncu gelişimlerine katkıda bulunacaklar. Kış transfer dönemine girmeden önce Wyscout Player (Oyuncu) aplikasyonu sayesinde de oyuncular kendi performanslarını çok yakından takip edebilecekler, oynadıkları maç görüntülerini kendi cep telefonlarından analiz edilmiş şekilde görebilecekler."

Dünyanın gözü artık Türkiyede

CAMPODONİCO: "SAYIN BATGÜN YATIRIM KONUSUNDA BİZİ İKNA ETTİ"
Wyscout Platformu kurucusu ve CEO’su Matteo Campodonico’nun da görüşleri şöyle oldu:

Haberin Devamı

"Türkiye son zamanlarda futbolcu ihracatına göz kırpmaya başladı diyebiliriz. Türkiye sorumlumuz Tarkan Batgün ile İtalya’daki ofisimizde birçok kez bir araya geldik. Kendisi bizleri server yatırımı konusunda ikna etti ve proje içinde hatırı sayılır bir server yatırımı yaptık. Ama bu liglerin dünya platformuna çıkması, ve hatta Türk futbolcu ihracatına katkıda bulunması demek, Wyscout olarak dünya futboluna hizmet etmek olacaktır. Aslında 2. ve 3. Lig maçlarının Wyscout platformunda bulunacak olması sadece futbolcuları değil, bu liglerdeki teknik kadrolarıda dünya platformuna çıkartacaktır. Teknik direktörlerin takımlarını nasıl oynattığı da platformumuzun önemli özelliklerinden. Bu sayede Türkiye’de enterasan bir teknik direktör gelişimi yaşanacağını da düşünmüyor değiliz"

Haberin Devamı

YANGIN: "DAHA DA GÜÇLENECEĞİZ"
2. ve 3. lig Kulüpler Birliği Başkanı olan Pazarspor Kulübü Başkanı Hüseyin Yangın da, "Futbolcuların yakından takip edildiklerini bilmeleri onların kendilerini geliştirmelerine hız katacak" derken Karagümrük Kulübü Başkanı Cengiz Günaydın, 91 kulüpten 68'inin bu sisteme dahil olduğunu belirtirken Wyscout Futbol Gelişim Programı'na üye takımların teknik kadro ve başkanlarınında projeden çok önemli bir katma değer kazanacağını, bu şekilde kulüpler birliğinin birlikte hareket ederek daha da güçleneceğini belirtti.

BAKMADAN GEÇME!