Dünyanın en iyilerine karşı Türkiye

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en iyilerine karşı Türkiye
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2012 11:25

Voleybolda ilk kez olimpiyatlara katılma hakkı elde eden Türkiye, 2012 Londra Olimpiyatları'nda dünyanın en güçlü takımlarıyla mücadele edecek.

Ankara'da yapılan Londra Olimpiyatları Avrupa Kıtası Elemeleri'ni yenilgisiz birinci sırada tamamlayarak olimpiyat vizesi alan ve adını Türk spor tarihine “altın” harflerle yazdıran (A) Milli Bayan Takımı, hem voleybolda olimpiyatlara giden ilk Türk takımı, hem de takım sporlarında 52 yıldır olimpiyat vizesi alamayan Türkiye'nin bu özlemine son veren ilk takım oldu.

Londra'da 6'şarlı iki grupta yapılacak müsabakalarda (B) Grubu'nda yer alan “Filenin Sultanları” Brezilya, Çin, Güney Kore, Sırbistan ve ABD ile karşılaşacak. (A) Grubu'nda ise Cezayir, Dominik Cumhuriyeti, İngiltere, Japonya, İtalya ve Rusya gruptan çıkma mücadelesi verecek.

(A) Milliler, hem (B) Grubu'nda karşılaşacağı takımlar hem de gruptan çıkması halinde (A) Grubu'ndan maç yapması muhtemel takımlarla 2011-2012 sezonu boyunca farklı organizasyonlarda karı karşıya geldi.

Grupta yer alan rakiplerle yapılan maçlar

(A) Milli Takım, grubunda yer alan Sırbistan, Çin ve Güney Kore'ye bu sezon galibiyet şansı vermezken, ABD ve Brezilya karşısında ise mağlup oldu.

Geçen yıl İstanbul'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nın yarı finalinde Sırbistan'a 3-2 yenilerek final oynama şansını kaybeden (A) Milliler, bu yıl bir kez karşılaştığı Sırbistan'a şans tanımadı.

Son Avrupa şampiyonu Sırbistan ile 15-17 Haziran tarihlerinde Sırbistan'da yapılan (A) Bayanlar Grand Prix 2. ayak müsabakalarında karşılaşan Türkiye, bu maçtan 3-1 galip ayrıldı.

Grubundaki diğer bir rakibi Çin ile de bu sezon tek maç yapan (A) Milliler, 27 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde Çin'de yapılan Grand Prix Finalleri'nde, Pekin Olimpiyatları'nın bronz madalyalı ekibini 3-1 yenmeyi başardı.

Rakiplerinden Güney Kore ile 8-10 Haziran tarihlerinde Güney Kore'de yapılan Grand Prix 1. ayak ve 22-24 Haziran tarihlerinde Japonya'da yapılan 3. ayak maçlarında karşılaşan (A) Milli Takım, iki maçı da 3-1 kazandı.

(A) Milli Takım, son olimpiyat şampiyonu Brezilya ve ikincisi ABD karşısında ise galibiyet şansı bulamadı. Türkiye, Çin'deki Grand Prix Finalleri'nde hem ABD hem de Brezilya'ya 3-1 yenildi.

Karşılaşılması muhtemel rakipler

(A) Milli Bayan Voleybol Takımı, (B) Grubu maçları sonunda Brezilya, Çin, Güney Kore, Sırbistan ve ABD arasında ilk 4 takım arasına girmeyi başarırsa çeyrek finale yükselecek. Bunun gerçekleşmesi durumunda ise (A) Grubu'nda yer alan Cezayir, Dominik Cumhuriyeti, İngiltere, Japonya, İtalya ve Rusya takımları da, Türkiye'nin muhtemel rakipleri arasına girecek.

(A) Grubu takımlarıyla bu sezon yapılan maçlarda Türkiye, iki kez karşılaştığı Rusya'yı, önce Londra Olimpiyatları Avrupa Kıtası Elemeleri'nde, ardından da İtalya'da katıldığı Alassio Edison Edisson Cup özel turnuvasında 3-1'lik skorlarla yenmeyi başardı.

Japonya'yı Grand Prix 1. ayak maçlarında 3-0 yenen Türkiye, 3. ayakta ise Japonya karşısında 3-1 galip geldi.

(A) Milli Takım, (A) Grubu ekiplerinden İtalya ile Alassio Edison Cup'taki son maçında karşılaştı ve bu maçtan 3-2 yenik ayrılmasına karşın turnuvayı 1. sırada tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!