GeriSeyahat Dünyanın en iyi 10 zincir oteli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Dünyanın en iyi 10 zincir oteli

Dünyanın en iyi 10 zincir oteli

Otel seçimi herkes için farklı bir anlam taşır. Bazıları bunu hayatları boyunca unutamayacakları bir deneyim olarak görür, bazılarıysa bir tür keşif... 2016’da dünya genelinde en fazla tercih edilen ‘en iyi ve en lüks 10 otel zinciri markası ise şöyle...

Sektörde bir yandan ‘airbnb’, ‘couchsurfing’ gibi konuya farklı bir boyut getiren ekonomik sistemler yükselirken, diğer yandan da lüks otel zincirleri hızla büyüyor. World Travel Market (WTM)’nin Seyahat Trendleri Raporu’nda bu yıl lüks seyahat geniş yer kaplıyor. TopHotelProjects’te yer alan verilere göreyse, dünya genelinde şu anda yapım ya da proje aşamasında olan 3 bin 800 lüks otel var.

ANYAN TREE HOTELS & RESORTS

Banyan Tree oteller zinciri genellikle Çin, Endonezya, Seyşeller, Meksika, Maldivler, Vietnam, Tayland, Birleşik Arap Emirlikleri ve Güney Kore gibi Asya ülkelerinde hizmet veriyor. Banyan Tree’nin en fazla tercih edilen özelliği doğanın konforunu ve rahatlığını sunuyor olması. 28 ülkede 30 otel ve resort, 70 SPA ile hizmet veren zincir, öncelikle sürdürülebilirlik temelli bir yaşam tarzına cevap veriyor.

Dünyanın en iyi 10 zincir oteli

FOUR SEASONS

“Zaman değişir, fakat bizim mükemmel bir seyahat deneyimi sunma kararlılığımız asla değişmez” anlayışı ile hizmet veren Four Seasons, bugün 99 oteli ile 41 ülkede konuklarını ağırlıyor. Sektörde 50 yıllık deneyime sahip olan Four Seasons otellerin birçoğu golf, kaplıca, dalış gibi su sporları ve plaj özellikleri ile ayrıcalıklı bir tatil olanağı sunuyor.

ST. REGIS
1904’te John Jacob Astor IV tarafından yaratılan St. Regis markası; geleneksellik, inovasyon ve lüksten oluşan bir mirası yansıtıyor. Geçmişten ilham alınarak konukseverlik alanında yepyeni bir deneyim yaratan marka bugün ABD, Çin, Endonezya, İtalya, Meksika, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye dahil olmak üzere dünya genelinde 30 ülkede hizmet veriyor.

ROSEWOOD
Dokuz ülkede dokuz otel olarak hizmet veren Rosewood; kaplıcalar, sahil, golf, yat ve dalış gibi imkanlar sunuyor. New York, Dallas, Silikon Vadisi, Vancouver, Suudi Arabistan’daki otellerinde 24/7 hazır olan bir Koku Butler’ı ise bir telefonda kapınıza geliyor ve elindeki gümüş tepside seçkin parfüm ve kolonya markalarını tanıtıyor.

ONE&ONLY RESORTS
Gerçek anlamda farklı ve lüks bir tatil geçirmek isteyenlerin en fazla tercih ettiği mekânlardan biri. Los Comos, Bahamalar ve Maldivler gibi dünyanın en egzotik bölgelerinde yer alan oteller, yerel kültür ve gelenekleri yansıtan benzersiz bir tarz sunuyor.

THE PENINSULA HOTELS
Dünya genelinde dokuz ülkede bulunuyor. İlki 1928’de Hong Kong’da açılan otel; Pekin, New York, Paris, Tokyo, Beverly Hills, Bangkok, Chicago, Londra ve Şanghay’da hizmet veren otel müşterilerini tekne ve helikopterlerle alıyor.

COMO HOTELS & RESORTS
Bali, Bhutan, Maldivler, Bangkok, Miami, Londra gibi dünyanın en etkileyici bölgelerinde konuklarını ağırlayan otellerinin en dikkat çekici özelliklerinin başında ödüllü mutfakları geliyor.

SHANGRI LA HOTELS & RESORTS
1971‘de açıldı. Singapur’un ilk lüks oteli oldu. Bugün Avustralya, Birleşik Arap Emirlikleri, Hindistan, İtalya ve Kanada dahil olmak üzere tüm dünyada otel ve tatil köyleri gibi çok fazla seçenek sunuyor. 2013’de Forbes Dergisi, Shangri-La otel zincirinin Paris’teki otelini, en iyi otel seçti.

REGENT HOTEL
“Zamansız stil, en üst düzey konfor” dendiğinde tercih edilen lüks oteller arasında yer alıyor. 1970’de doğan marka, doğunun sadeliği ile batının zarafetini bir araya getiriyor.

SANDALS RESORTS INTERNATIONAL
Bahamalar, Jamaica, Saint Lucia, Antigua, Barbados ve Grenada’da beş markası ve 24 oteli bulunan Sandals Resorts International (SRI) bir aile şirketi. Jamaica’daki Montego Bay’de bir marka ve bir otelle doğan SRI, bugün dünyanın en tanınan lüks otel zincirlerinden biri.

Dünyanın en iyi 10 zincir oteli

False