Dünya'nın dört bir tarafından Hamamanönü'ne ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın dört bir tarafından Hamamanönüne ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2016 14:11

Dünya'nın dört bir tarafından Hamamanönü'ne ziyaret

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ANKARA'nın tarihi dokusunu gözler önüne seren Hamamönü, yabancı misafirleri ağırlamaya devam ediyor. 19. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı kapsamında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'nin konuğu olan 22 farklı ülkeden gelen 50 kişilik heyet, soluğu Hamamönü'nde aldı. Altındağ Belediyesi Meclis Başkan vekili Mehmet Emin Ayaz'ın eşlik ettiği heyet, Hamamönü'ne hayran kaldı.
YABANCI HEYETLERİN ANKARA'DAKI İLK DURAKLARI HAMAMÖNÜ
Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Kazakistan, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Türkmenistan, Ukrayna ve Yunanistan gibi ülkelerden gelen heyet üyeleri, Altındağ Belediyesi tarafından restore edilen Hamamönü'nü gezdi. Yabancı misafirler, önce Taceddin Dergâhı'nı ve Mehmet Akif Ersoy Müze Evi'ni ziyaret etti. Bölgedeki restorasyon çalışmalarını dikkatli bir şekilde inceleyen heyet, tarihi Ankara evlerinden oldukça etkilendi. Heyet üyeleri, daha sonra Sanat Sokağı'nda incelemelerde bulundu. Buradaki sanat atölyelerini gezen misafirlerin sıradaki adresi Hamamönü El Ürünleri Pazarı oldu.
BAŞKAN TİRYAKİ'YE 'KARDEŞ BELEDİYE' TEKLİFİ
Türkçeyi çok iyi konuşan heyet üyeleri, Altındağ Belediyesi'ne bir teklifte bulundu. Heyette yer alan misafirler, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'ye kardeş belediye olmak için teklif götüreceklerini Türkçe olarak dile getirdiler. Hamamönü'nde bol bol hatıra fotoğrafı çektiren yabancı konuklar, Hamamarkası'nı gezmeyi de unutmadı. Heyet üyeleri, bu bölgedeki gezi programından sonra Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nin yolunu tuttu.
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!