Dünyanın başkenti

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın başkenti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yaklaşık bir aydır tüm dünyanın erkekleri, Fransa'da süren 1998 Dünya Kupası maçlarıyla yatıp kalkıyor. Kadınların büyük çoğunluğu ise yaşamın bir ay boyunca futbol topu çevresinde biçimlenmesinden son derece rahatsızlar. Bazı ülkelerde kadınlar, maç yayınlarının durdurulması için eylem bile yaptılar. Ama kupa nedeniyle birçok kadın da aynı erkekler gibi futbola ilgi duymaya başladı. Yarınki final maçını ise kadın erkek herkes merak ve heyecanla bekliyor.

Futbol karşılaşmaları, tüm dünyanın çekim merkezi haline gelirken gözler, yeşil sahaların dışına da kaydı ve Fransa'nın kalbi Paris'in büyüleyici güzelliğine takılmadan edemedi. Türkiye'nin en çok okunan kadın dergisi Elele de temmuz sayısında Fransa'nın, modanın, sanatın ve futbolun başkenti Paris'e ‘‘kadın gözüyle’’ baktı. Moda sayfaları için Paris'te çekimler yapan Elele dergisi, bu büyüleyici kentin binbir rengini sayfalarında okuyucularına aktardı.

KUPA DEFİLESİ

Paris'teki sosyal yaşamdan Fransız usulü öpüşmeye, Dünya Kupası'nın görünmeyen yüzünden sanata, Paris'in farklı yönü dergi sayfalarında işlendi. Elele'nin bu ayki sayısında, Ünlü sanatçılar Hakan Ural ve Nurseli İdiz'le yapılan sıra dışı söyleşiler, moda, magazin, Fransız modasının çağdaş yaratıcısı Jean Louis Scherrer'in genç stilisti Stephane Rolland'ın moda görüşleri, kadın sağlığı ve güzellik gibi pek çok konu da yer alıyor.

Bu arada dünya modasının dev ismi Yves Saint Laurent, kupası finali için yarın büyük bir defile düzenleyecek. Tam 40 yıldır dünya modasına yön veren ünlü tasarımcının defilesinin yıldızı ise genç manken Laetitia Casta olacak. Laetitia, yıldızı hızla parlayan bir manken. Özellikle içgiyim ve mayo firmalarının gözdesi. Yves Saint Laurent'in defilesini televizyonlar aracılğıyla 1.7 milyar insanın izlemesi bekleniyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!