Zimbabve'de yeni devlet başkanı göreve başladı

Güncelleme Tarihi:

Zimbabvede yeni devlet başkanı göreve başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2017 13:42

Zimbabve'de 37 yıl ülkeyi demir yumrukla yönettikten sonra istifa etmek zorunda kalan Robert Mugabe'nin devlet başkanlığı görevini, eski yardımcısı Emerson Mnangagwa devraldı.

Haberin Devamı

Mnangagwa başkent Harare yakınlarındaki stadyumda binlerce kişinin izlediği törende yemin etti.

Destekçileri ve yabancı temsilcilerinde aralarında olduğu on binlerce kişinin katıldığı Harare dışındaki ulusal stadyumdaki törende Mnangagwa "Ben Emmerson Dambudzo Manangagwa Zimbabve Devlet Başkanı olarak her zaman ülkeye bağlı kalacağıma ve Zimbabve anayasası ile diğer kanunlara uyacağıma ve onları savunacağıma yemin ederim" sözleriyle Zimbabve'nin ikinci devlet başkanı oldu. 

Mugabe'nin eski yardımcısı Mnangagwa'yı ay başında görevden alması iktidardaki partisi ZANU-PF ile ordunun müdahalesine yol açmıştı.

Mugabe'nin eşi Grace Mugabe'nin devlet başkanı olması amacıyla attığı belirtilen bu adımın ardından Mnangagwa ülkeden kaçmış ancak Mugabe'nin istifa ettiğini açıklamasından sonra çarşamba günü sürgünden geri dönmüştü.

Haberin Devamı

Törende Zimbabve ordusunun liderleri de Mnangagwa'ya bağlılık yemini etti. Törende Botsvana, Mozambik ve Zambiya liderleri de hazırlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!