Zelenski'den Putin'e net mesaj: Bazı adımlar atmaya hazırım, savaşı sonlandırabiliriz

Güncelleme Tarihi:

Zelenskiden Putine net mesaj: Bazı adımlar atmaya hazırım, savaşı sonlandırabiliriz
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2022 23:45

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşme talebini yineleyerek, böyle bir durumda savaşın sona ereceğini savundu.

Haberin Devamı

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları 14’üncü gününde devam ederken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Alman basınına konuştu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşme talebini yineleyen Zelenskiy, “Her müzakere amacımda Rusya ile savaşı bitirmek var ve ben bazı adımlar atmaya hazırım. Uzlaşma elbette olmalı ama bu ülkeme ihanet çizgisinde olmamalı. Ayrıca karşı tarafta buna hazır olmalı. Bu durumdan ancak bu şekilde çıkabiliriz. Ayrıntıları henüz konuşamayız. Başkanlar arasında henüz doğrudan bir temasımız olmadı. Ancak başkanlar düzeyindeki görüşmelerden sonra bu savaşı sonlandırabiliriz” dedi.

Daha önce Rusya’nın öne sürdüğü Donbass’taki Donetsk ve Luhansk’ın bağımsızlığının tanınması ve Kırım’ın Rus topraklarında görülmesinin kabulü gibi şartlar hakkında konuşan Zelenskiy, “Bunlar benim verebileceğim kararlar değil” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

AVRUPA'YA 'PUTİN'İ MÜZAKERE MASASINA OTURTUN' ÇAĞRISI

Savaşın durması için Avrupa'nın Rusya'ya müzakere masasına oturmasına yönelik baskı yapması gerektiğini savunan Zelenskiy, "Avrupalılar! Ukraynalılara neler olduğunu görmediğini söyleyemezsin. Mariupol'a ne oldu? Avrupalılar Rusya'ya yönelik yaptırımları sıkılaştırmalı ki artık bu soykırımı sürdürme fırsatına sahip olmasın. Avrupalılar, müzakere masasına oturması ve bu acımasız savaşı sona erdirmesi için Rusya'ya baskı yapmalıdır. Hava sahasını kapatmaları için batılı liderleri cesaretlendirmeliyiz ki işgalin ilk gününde yapması gereken şeyi şimdi yapmaları için" ifadelerini kullandı.

Zelenskiy açıklamalarının sonunda 3 insani koridordan toplamda 35 kişinin tahliye edildiğini yarın 6 insani koridordan tahliyelere devam edileceğini aktardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!