Yüzyılın satışı kriz dinlemeyecek

Güncelleme Tarihi:

Yüzyılın satışı kriz dinlemeyecek
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 20, 2009 00:00

Geçen yıl hayata veda eden ünlü modacı Yves Saint Laurent'in bugüne kadar sadece yakın arkadaşlarının gördüğü muhteşem sanat koleksiyonu satışa çıkıyor. Ekonomik krize reğmen bunu "Yüzyılın satışı" olması bekleniyor. Koleksiyoncuları şimdiden heyecan sardı.

Haberin Devamı

YSL koleksiyonu

GeçtiÄŸimiz yıl beyin kanserinden hayata veda eden moda dünyasının unutulmaz ismi ünlü modacı Yves Saint Laurent ve 50 yıllık partneri Pierre Berge’in, 730 parçadan oluÅŸan muhteÅŸem sanat koleksiyonu önümüzdeki günlerde açık artırmayla satışa sunulacak.Â

Dünyanın en önemli sanat koleksiyonlarından birine sahip olan Yves Saint Laurent’in, sevgilisiyle birlikte sahibi olduğu bu muazzam koleksiyonunun dünyayı saran ekonomik krize rağmen milyonlara satılması bekleniyor.

21 yaşında Dior Moda Evi’nin başına geçerek yeteneğini kanıtlayan, geçen yıllar içinde moda dünyasının en büyük isimlerinden biri olan Fransız modacı Yves Saint Laurent’in ölümünden sonra kapalı kalan özel koleksiyonu, önce Londra’da görücüye çıktı.

Moda sahnesinin iki duayeninin sadece özel arkadaşlarının tanık olduğu Matisse, Picasso, Leger, Braque, Brancusi gibi ressamların paha biçilmez resimlerinden, art deco mobilyalardan, Rönesans Bronz heykellerinden, 19’cu yüzyıla ait önemli resimlerden, antik mücevherlerden oluşan ‘yüzyılın  sanat koleksiyonu’nun satışı ‘Yüzyılın satışı’ olarak tüm dünyaya açıldı.

Yaşanan ekonomik krize rağmen, Yves Saint Laurent ve hayat arkadaşı Pierre Berge’nin özel koleksiyonunu oluşturan 730 parça eserden en az  300 milyon Sterlin’lik satış geliri bekleniyor.

71 yaşında hayata veda eden ve devlet töreniyle cenazesi kaldırılan  Fransız modacı Yves Saint Laurent’in aynı zamanda hayat arkadaşı olan Pierre Berge ile sahip olduğu koleksiyon, dünyanın en önemli koleksiyonlarından biri olarak bilinmekteydi.

Yüzyılın satışı kriz dinlemeyecek

Ünlü modacı Yves Saint Laurent (YSL) ve etrafından eksik olmayan modelleri. Ama o, hep bir erkeği sevdi.



Yves Saint Laurent hayattayken çok az sayıda arkadaşının kabul gördüğü Paris’teki evinde bulunan bu muhteşem koleksiyon, ikili evlerini ayırdıktan sonra da, önemini korudu.

730 PARÇADAN OLUŞAN KOLEKSİYON

Birlikte geçirdikleri 50 yıl içerisinde her biri paha biçilmez değerde olan sanat eserlerini satın alıp, adeta bir müzede yaşayan iki moda devinin ortak tutkusu yine sanattı. ‘ Biz onla hiç ayrılmadık’ diyen Pierre Berge(79), çok sevdiği Yves Saint Laurent’in hastalığını öğrenir öğrenmez böyle bir karar aldığını belirtti. Dünyaca ünlü müzayede salonu Christies’in Londra şubesinde basına tanıtılan 730 parçadan oluşan koleksiyon, Paris’te açık artırma ile satılacak.

‘Yüzyılın satışından’ oldukça yüklü bir gelir elde edileceÄŸi düşünülürken, gelirin AÄ°DS’le mücadeleÂ
araştırmasında kullanılacağı açıklandı. Hayat arkadaşı Yves Saint Laurent’in ölümünden sonra böylesine
önemli bir koleksiyonun ‘anlamını yitirdiğini’ vurgulayan Pierre Berge, ilk olarak Londra’da görücüye
çıkan koleksiyonun, dünyanın neresinde olursa olsun tüm sanatseverleri heyecanlandıracağını da ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!